Facebook, radikal bir değişiklik yaparak Haber Akışını iki farklı bölüme ayırıyor

Facebook'tan radikal bir değişim daha: Çok yakında iki farklı Haber Akışı görürseniz şaşırmayın!

Facebook'tan radikal bir değişiklik daha

Facebook, yeni bir tasarım değişikliğine giderek Haber Akışını ikiye ayıracak gibi görünüyor. Şirket, bugün yaptığı açıklamada iOS ve Android uygulamalarında görülecek iki farklı akışı duyurdu. Artık uygulamayı ilk açtığınızda göreceğiniz sekmenin adı Ana Sayfa olacak ve Reels, Hikayeler ve diğer özelleştirilmiş içerikleri keşfetmeniz için tasarlanmış durumda. Tamamen yeni bir Akış sekmesi ise arkadaşlarınızdan, gruplarınızdan, Facebook Sayfalarından ve favorilerinizden gelen içerikleri gösterecek ve “Sizin İçin Önerilen” yayınlar bulunmayacak.

Her iki sekme de Facebook uygulamasının hem iOS hem de Android sürümlerinde kullanılabilir olacak ve bugünden itibaren kısayollar çubuğunda gözükmeye başlayacak. Meta’nın basın açıklamasında belirtilene göre bu çubuğun içerikleri, kullanıcıların hangi sekmelerde daha fazla zaman geçirdiğine göre değişecek şekilde tasarlandı ancak isteyen kişiler konumların değişmeyeceğinden emin olmak için sekmeleri sabitleyebilecek. Şirket, güncellemelerin önümüzdeki hafta küresel olarak sunulmasını amaçlıyor.

Bu güncelleme, Meta’nın Facebook’u biraz daha TikTok’a benzetme isteğinin bir parçası gibi gözüküyor. Ancak yeni adı ile Ana Sayfa sekmesi, Facebook söz konusu olduğunda Meta’nın önceliğinin nerede olduğunu ve ilerleyen zamanlarda akışın daha çok “bir keşif motoru” olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Ayrıca Ana Sayfa sekmesinin halen arkadaşlarınız ve aileniz tarafından paylaşılan yayınları göstereceğini ancak bunları makine öğrenimi tarafından seçilen tavsiyelerin çevreleyeceğini belirtmekte fayda var...