Fallout 4, önemli grafik iyileştirmeleri ile birlikte yeni nesil için geri dönüyor

Efsane oyunlardan biri olarak kabul edilen Fallout 4, yeni nesil için önemli grafik iyileştirmeleri ile birlikte geri dönmeye hazırlanıyor.

Fallout 4, yeni nesil için geri dönüyor

Fallout 5’in yakın zamanda piyasaya sürüleceğine dair en ufak bir işaret bile yok. Ama Bethesda'nın sizi heyecanlandıracak bir şeyi var. VGC, oyun geliştiricisinin 2023'te PS5, Xbox Series X/S ve PC için "yeni nesil" güncelleme planlarının olduğunu bildirdi. Güncelleme, yüksek kare hızı ve 4K kalitesinde grafikler sunacak.

Aslında bu, Bethesda'nın Fallout 4 grafiklerini ilk kez geliştirmesi değil. Xbox One X için bir güncelleme, daha önce oyunu 4K'ya taşımıştı. Ancak yalnızca saniyede 30 kare hızı sunuluyordu. Şirket, geçen yıl 60FPS oyun sunmak için Xbox Series X ve S'de FPS Boost'tan yararlandı. Ama bu kez de çözünürlüğü 1080p'de sınırladı.

Bu sefer tam olarak hangi iyileştirmeleri göreceğiniz belli olmasa da, 4K’da en azından 60 kare hızı görmeyi bekleyebiliriz.

Bu hamleyi, eski bir oyuna olan ilgiyi sürdürme çabası olarak görmek mümkün. En azında serinin 25. yıl dönümünü kutlamanın bir yolu şeklinde de değerlendirilebilir.

Henüz resmi bir açıklama ya da bir çıkış tarihi söz konusu değil. Ama yukarıda da belirttiğimiz gibi, 2023 yılın ilk yarısı iyi bir tahmin gibi görünüyor.