Firefox Hello nedir; nasıl kullanılır?

Firefox Hello nedir; nasıl kullanılır; tam olarak ne işe yarar? İşte Firefox Hello rehberiniz...

Firefox Hello rehberi!

Videolu sohbet programları çok popüler olsalar da, iletişim kurmanızı zorlaştıran bazı dezavantajlarla geliyorlar. Windows 8.1 ve Windows 10 ile yüklü gelen Skype bu iş için kullanabileceğiniz en iyi programlardan, ancak daha eski işletim sistemlerinde ve web tarayıcılarında onu ayrı olarak indirmeniz gerekebiliyor. Bu da hızla görüşmeniz gerektiğinde işinizin yavaşlaması anlamına geliyor.

Bu yazımızda sizlere bahsedeceğimiz Firefox Hello, Firefox, Chrome veya Opera gibi WebRTC destekli herhangi bir tarayıcı yoluyla videolu görüşme yapmanıza izin veriyor. Eklenti yüklemenize gerek yok, üstelik PC, tablet ve akıllı telefonları arayabilirsiniz.

Firefox Hello halen yeni bir araç olduğundan bazı özellikleri diğer videolu sohbet yazılımlarının gerisinde olabilir, ancak yazılım her geçen gün daha iyi bir hale getiriliyor.

1. En son Firefox'u indirin: Firefox Hello sohbetlerine herhangi bir web tarayıcısıyla katılabilirsiniz, ancak yeni bir sohbet kurmak için Firefox'a ihtiyacınız var.

Firefox sisteminizde yüklü değilse, onu buradan indirin ve kurun.

Firefox Hello nedir; nasıl kullanılır?

2. Kaydolun veya oturum açın: Tarayıcının sağ üst tarafındaki konuşma baloncuğu simgesine tıklayın ve Başlayın düğmesine tıklayın. Şimdi "Kaydol veya oturum aç" üzerine tıklayın. Hello'yu misafir olarak da kullanabilirsiniz ancak onu sıkça kullandığımız için Google hesabımızla oturum açacağız.

3. İlk aramanızı yapın: Karşınıza bir hoş geldiniz mesajı gelecek. Görüşme başlat düğmesine tıklayın. Görüşmenizin bağlantısını paylaşarak başkalarını davet edebilirsiniz.

Davetiye gönderin ve başlayın

Davetiye gönderin ve başlayın

4. Davetiye gönderin: Davetiyenize bir konu belirlemek için kalem simgesine tıklayın ve bir başlık, ardından biraz içerik yazın. Şimdi "bağlantıyı epostala" düğmesine tıklayarak yeni bir eposta oluşturun. Tüm yapmanız gereken, oluşturulan epostayı kime göndereceğinizi seçmek olacak. Dilerseniz bağlantıyı Facebook veya Twitter'a da yapıştırabilirsiniz.

5. Sohbete başlayın: Arkadaşınız bağlantıya tıkladığında görüşmeye katılmış olacak ve bu durumda bir uyarı alacaksınız. Arkadaşınız Firefox Hello'nun kamerasına ve mikrofonuna erişmesine izin verdiyse onu görüp, duyabileceksiniz.

6. Ekran paylaşın: Firefox sekmelerinizi veya tüm ekranınızı arkadaşınızla paylaşabilirsiniz. Bu işlev özellikle arkadaşınızın yardımınıza ihtiyacı varsa faydalı olabilir.

7. Geri bildirim ve destek: Görüşmeniz bittiğinde kırmızı düğmeye basarak sonlandırın. Bunun ardından görüşmeye bir puan vermeniz istenecek. Windows Hello'nun şu anki sürümünde geliştiricilerin çözmek için çalıştığı bazı sorunlar bulunuyor. Sorun yaşıyorsanız, Mozilla'nın bu sayfasına göz atabilirsiniz.

8. Kişilerinizi ayarlayın: Sıkça konuştuğunuz arkadaşlarınızı listenize ekleyerek, davetiyeye gerek kalmadan direkt olarak arayabilirsiniz. Kişileri kendiniz de ekleyebilirsiniz, Google hesabınızı kullanarak da.

Okuyucu Yorumları