Firefox için geri adım atılıyor!

Firefox'un birçok kullanıcını sinirlendiren yeni "özelliği" Mozilla tarafından kaldırılıyor!

Firefox için geri adım!

Mozilla, Firefox'un yeni sekme sayfasında gösterdiği "sponsorlu kutucuklar" gibi yeniliklerle son senelerde kullanıcılarının canını sıkan birçok yeniliğe imza attı. Firma şimdiyse bu işlevi kaldırmaya karar verdiğini ve "çekirdek deneyime odaklanacağını" söylüyor.

Sponsorlu kutucuklar, çoğu kullanıcı tarafından gizliliği ihlal eden bir işlev olarak değerIendirilmiş ve çok tartışılmıştı. Ancak Firefox kutucukta göstereceği reklamları seçerken, bilgilerinizi üçüncü partilerle paylaşmıyor, işlemler yerel olarak tarayıcı içerisinde gerçekleşiyordu.

Mozilla'nın son hamlesinin arkasındaki neden ise muhtemelen Firefox kullanıcı sayısındaki düşüş. Chrome ve Edge şu sıralar kullanıcılar tarafından daha sık tercih edilirken, eski Opera geliştiricilerinin ortaya çıkardığı Vivaldi de 1.0 sürümüne ulaştığında Firefox'tan kullanıcı çalabilir.

Mozilla'nın bug izleme sitesindeki bir hata raporu, firmanın reklam kutucuklarını kaldırmaktan ileriye gidip, Pocket eklentisini isteğe bağlı hale getireceğini gösteriyor. Varsayılan olarak Firefox ile yüklenen Pocket, ancak about:config sayfası üzerinden kapatılabiliyordu.

Okuyucu Yorumları