Firefox'u kolayca özelleştirmenin yolu!

Firefox'un bambaşka bir tarayıcı haline getirmek, bu kullanımı kolay eklentinin işi!

Daha "özel" bir Firefox!

Firefox'ta her tür ayara about:config sayfası sayesinde ulaşabiliyoruz. Ancak buradaki ayarların uzun bir liste halinde gösterilmesi, kafanızı karıştırıyor olabilir. Neyse ki Configuration Mania eklentisi sayesinde birçok seçeneğe, gezinmesi kolay bir arayüzden ulaşmanız mümkün.

Firefox'un son günlerin en popüler web tarayıcısı olmadığı doğru, ancak yapılandırma özgürlüğü açısından onun eline su döken yok. Configuration Mania ise Firefox'u özelleştirme işini çok daha kolay bir hale getiriyor. Eklentiyi yükledikten sonra ayarlarını açmanız yeterli: karşınıza onlarca kutucuk ve seçenek çıkacak.

Configuration Mania'nın yapabildikleri arasında adres çubuğunun otomatik tamamlama özelliğini değiştirmek, animasyonlu GIF'lerin gösterim biçimini değiştirmek, yeni sekmelerin davranışı değiştirmek, Firefox'un popup engelleyicisinin ne kadar agresif olacağını ayarlamak, klavye kısayollarını özelleştirmek ve çoklu dokunmatik hareketlerini ayarlamak var. Bunlar elbette ayarlayabileceğiniz sayısız seçenek arasından sadece bazıları.

Belki de en iyisi ise eklentiyi kaldırsanız bile, ayarların yerli yerinde kalıyor olması. Bununla birlikte Configuration Mania'nın ana ekranından tüm ayarları varsayılanlara döndürmeniz de mümkün.

Firefox için indirin: Configuration Mania

Okuyucu Yorumları