Frantics İncelemesi

PlayStation'dan parti oyunlarına bir yenisi daha geldi: İşte Frantics! Peki, oyun PS4 sahiplerine ne sunuyor. İnceledik!

İnceleme: Frantics

PlayStation sahiplerinin Xbox müdavimlerine kıyasla en büyük avantajı, kuşkusuz Sony'nin PlayStation 4 sahiplerine özel daha fazla içerik paylaşması. Bu anlamda oyun konusunda zengin bir platform halini alan PlayStation 4, son yıllarda PlayStation Türkiye'nin büyük desteğiyle Türkçe dil seçeneğine sahip oyunlarla da özelleşmişti. Bunu şimdi bir kenara bırakıp, Sony'nin sunduğu bir başka güzelliğe bakalım: PlayLink platformuna...

Sony, açıkçası PlayStation platformunu nasıl daha lezzetli, nasıl daha keyifli ve nasıl daha ortak platform haline getiririm diye düşünüp duruyor ve ortaya gerçekten fazlasıyla yerinde işler çıkartıyor. PlayLink de bunlardan biri. Bugün hakkında bahsedeceğimiz Frantics de bu PlayLink oyunlarından biri. Frantics'e geçeceğiz, ancak önce kısaca PlayLink'ten bahsedelim.

PlayLink ile keyifli zaman

PlayLink ile keyifli zaman

Geçmiş yılların, henüz konsol oyunculuğunun yaygınlaşmadığı zamanların geleneksel grup oyunlarının en bilineni kuşkusuz Monopoly idi. PlayLink ile grup oyunlarını masa üzeri platformdan sanal dünyaya taşıyan ve oturma odanızda arkadaşlarınızla beraber keyifli vakit geçirebilmenizi sağlayan Sony, PlayStation üzerinden TV ve akıllı telefonlar ile ev eğlencesinin fitilini yeniden ateşlemeyi iyi bildi. Bu platforma daha önce That's You ve Knowledge is Power gibi eğlenceli örnekler veren şirket, bu defa da Frantics ile karşımızda.

PlayStation 4'e özel olan bu PlayLink oyununun geliştiricisi NapNok Games, yayıncısı ise kuşkusuz Sony Interactive Entertainment oluyor. Peki, Frantics oyunculara ne sunuyor? Şimdi yakından bakalım.

Frantics oyunculara ne sunuyor?

Frantics oyunculara ne sunuyor?

Frantics, 1 ila 4 kişi tarafından oynanabilen bir parti oyunu. Tek başınıza oynadığınızda da yalnız kalmıyor, yapay zeka rakiplerle (hayvancıklarla!) mücade ediyorsunuz. Ancak en fazla keyfi arkadaşlarınızla beraber, grup halinde oynadığınızda alıyorsunuz. Zira bu oyunda şampiyonluğa giden yolda her şey mübah!

Temel olarak Frantics, birbirinden farklı arenalarda mücadele edeceğiniz mini oyunlardan oluşan bir parti oyunu. Daha önceki PlayLink oyunlarından da bildiğimiz gibi, telefonunuzla oyuna dahil oluyor ve kendi fotoğrafınızı çekip, sizinle beraber şampiyonluklara koşacak veya burnu yerden kalkmayacak bir hayvancık belirliyorsunuz. Bunun ardından da sahneye Bay Tilki çıkıyor ve oyunun detaylarını, hilelerini, hurdalarını size anlatıyor.

Bu arada oyunun Türkçe dil desteğine sahip olması elbette en büyük avantajlardan biri. Böylece oyunu oynayacak grupta herkes mutlu oluyor.

Toplamda 15 mini oyundan oluşan Frantics; Dostsuz Koşu, Buz Açmazı, Hamur Şövalyeleri, Paraşütle, Bomba Sapancıları ve Tuzaklı Tarla gibi birbirinden zorlu ve eğlenceli platformlarda arkadaşlarınızla yarışmanızı sağlıyor. Bu oyunlardan Hamur Şövalyeleri'nde zamana karşı yarışarak en fazla donutu toplamaya çalışıyor, Bomba Sapancıları'ndaysa, bombayla dolu bir arenada olabildiğince uzun süre hayatta kalmaya uğraşıyorsunuz. Elbette bu süre içinde en büyük keyif kuşkusuz, oyun içinde gruplar kurmak veya yalnız kovboy misali takılıp diğer arkadaşlarınızı tek başınıza alt etmekten geçiyor. Bu noktada Tilki'ye kulak vermenizi öneriyoruz. Zira şeytanca planları var!

Ah, oyun süresi daha uzun olsa...

Ah, oyun süresi daha uzun olsa...

Frantics, keyifli bir oyun; bu noktada bir sorunu yok elbette ancak daha keyifli olabilirmiş. Daha keyifli olamamasının sebebi ise oyun süresinin çok kısa olması. Yani her bir mini oyun 4 kişi de olsanız bir çırpıda bitiyor ve bunun neticesinde de aynı bölümü en fazla bir kez daha oynuyorsunuz. Elbette arkadaş grubundaki kişiler değiştikçe oyun süresi uzayabilir belki ancak yine de tüm oyunları birer kez bitirdikten sonra oyunun rafa kalkmakta gecikmeyeceğini düşünüyoruz.

Öte yandan Tilki'nin konuşmaları da yer yer can sıkıcı olabiliyor. Özellikle ilk kez oynadığınızda tutorial bölümlerinin biraz uzun tutulduğunu fark ediyorsunuz. Hadi bu kısmı kapatabiliyorsunuz, ancak yine de bir yerden sonra Tilki'nin konuşmaları, özellikle daha önce oyunu oynayanlar için bayabiliyor.

Ha, işin bir de yaş boyutu var tabii ki. Özellikle sevimli hayvan modellemeleri, renkli dünyası ve rekabet tutkusunu körüklemesi sebebiyle küçük yaştaki oyuncular için çok daha uzun soluklu bir oyun olacağını düşünmek gerekiyor. Bu anlamda ebeveynler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir diye düşünüyorum.

SONUÇ

SONUÇ

Sonuç olarak Frantics, sevimli hayvan modellemeleri ve eğlenceli mini oyunlarıyla keyifli bir PlayLink oyunu oluyor. Yetişkin arkadaş grubu veya tek kişi için uzun süreli değil elbette ancak minik dostlarımız tarafından daha uzun süreler arkadaşlarıyla çok keyifli şekilde oynanabilir. O anlamda Frantics'i beğendik. Oynanması da bir hayli zahmetsiz olan Frantics, televizyon çevresinde toplanıp keyifli zaman geçirmek için ideal. Bu arada Frantics'in fiyatı ise 59 TL.

Puan: 71

+ Eğlenceli oynanış
+ Renkli hayvan modellemeleri
+ iOS / Android desteği
+ Türkçe dil desteği
- Tutorial kısmı uzun
- Oyun süresi kısa

KÜNYE

Tür: Parti
Platformlar: PlayStation 4
Dağıtımcı: Sony Interactive Entertainment
Geliştirici: NapNok Games

Satın Almak İçin: www.playstation.com

Okuyucu Yorumları