Galaxy S24 kullanıcılarının, yapay zeka özellikleri için ekstra para ödemesi gerekebilir

Samsung, geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlik ile yapay zeka destekli Galaxy S24 serisini tanıttı. Ancak yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre, bu yapay zeka özellikleri sonsuza kadar ücretsiz olmayacak.

Galaxy S24 kullanıcılarının, yapay zeka özellikleri için para ödemesi gerekebilir

Samsung'un 2024'ün ilk Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttığı Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra telefonlarında ilk kez sunulan yeni Galaxy AI yapay zeka özellikleri, 2025'in sonuna kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Bu durum Unpacked etkinliğinde açıklanmamış olsa da Samsung'un Galaxy S24 web sayfasındaki hüküm ve koşullarına daha yakından bakıldığında şu notlar yer dikkat çekiyor: "Galaxy AI özellikleri, desteklenen Samsung Galaxy cihazlarında 2025'in sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacaktır. Üçüncü taraflarca sağlanan AI özellikleri için farklı koşullar geçerli olabilir."

Görünen o ki, yapay zeka destekli Generative Edit gibi özelliklerin gelecek yıl bir noktada kullanılması için bir tür ödeme veya abonelik gerekecek. Bunun ücretinin ne kadar olacağı ve tam olarak hangi özelliklerin paralı olacağı ise şu anda bilinmiyor.

Samsung Galaxy S23 serisi, Z Fold 5, Z Flip 5 ve Galaxy Tab S9 serisi gibi eski cihazlara sahip kullanıcılar da bulut tabanlı Galaxy AI özelliklerinden yararlanabilecek. Ancak şu anda hangi özelliklerin destekleneceği ve hangilerinin Galaxy S24 serisine özel kalacağı belli değil. Bu eski cihazlara yönelik Galaxy AI geliştirmelerinin bu yılın Haziran ayından önce kullanıma sunulması bekleniyor.