Yeni bir sızıntıya göre Galaxy S24 Ultra, kamerasıyla çok farklı bir deneyim sunabilir

Galaxy S24 Ultra'nın sahip olacağı kamera sistemi hakkında ortaya çıkan yeni sızıntılar, telefonun çok farklı bir fotoğraf deneyimi sunabileceğini gösteriyor.

Galaxy S24 Ultra, kamerasıyla çok farklı bir deneyim sunabilir

Samsung, son olarak Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5'i tanıttı ve telefonlar henüz çoğu ülkede satışa sunulmadı bile... Ancak bir sonraki büyük lansman - Galaxy S24 serisi - hakkındaki sızıntılar şimdiden tüm hızıyla gelmeye başladı bile.

Yogesh Brar'a göre Galaxy S24 Ultra'nın arka yüzünde 200MP birincil kamera, 12MP ultra geniş kamera, 50MP telefoto kamera (3x optik zumlu) ve periskop lensli 10MP kamera (10x optik zumlu) içeren dörtlü kamera kurulumu yer alacak. 200MP birincil kamera muhtemelen Galaxy S23 Ultra'da kullanılan ISOCELL HP2 sensörün aynısı olacak. Ultra geniş kamera da Galaxy S23 Ultra ile aynı sensörü kullanabilir.

50MP telefoto kamera, Galaxy S23 Ultra'nın 10MP telefoto kamerasına göre büyük bir yükseltme. Daha önce 0.7µm pikselli 1/2.52 inçlik bir sensör olacağı iddia edilmişti. Daha yüksek çözünürlüğe sahip daha büyük bir sensör, önemli ölçüde iyileştirilmiş görüntü kalitesi sunmalı. 10x optik zum özellikli 10MP telefoto kamerada da küçük iyileştirmeler olabilir. Ön tarafta, Galaxy S24 Ultra'nın Galaxy S23'te kullanılan aynı 12MP selfie kamerasına sahip olacağı söyleniyor.

Galaxy S24 Ultra'nın bazı ülkelerde (Asya ve Avrupa'nın çoğu) Exynos 2400 çipini ve diğer ülkelerde (Kuzey Amerika ve Güney Kore) Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini kullanacağı söyleniyor. İddiaya göre Samsung'un bir sonraki amiral gemisi telefonu, selefine benzer şekilde 5.00mAh bataryaya ve 45W hızlı şarj özelliğine sahip olacak. Telefonun getirmesi beklenen diğer iyileştirmeler arasında daha parlak bir ekran ve daha fazla bellek seçeneği yer alıyor.