Galaxy S24 de, çerçeve konusunda iPhone 15 Pro'nun izinden gidebilir

Sızıntılara göre Samsung, Galaxy S24 serisinde çerçeve için titanyum kullanmayı tercih edecek. Ama bu tercih, maliyetin de artması anlamına geliyor.

Galaxy S24 de iPhone 15 Pro'nun izinden gidebilir

Yıllar boyunca Samsung'un amiral gemisi akıllı telefonları için paslanmaz çelik çerçeve kullanacağına dair pek çok söylenti çıktı, ancak bu söylentiler hiçbir zaman gerçekleşmedi. Samsung'un amiral gemisi telefonlarındaki alüminyum çerçeve onları piyasadaki en dayanıklı cihazlar haline getiriyor, fakat Apple son birkaç yıldır piyasaya sürdüğü iPhone'lardaki paslanmaz çelik çerçeve sayesinde bir telefonun ne kadar kaliteli hissettirebildiği konusunda hafif bir üstünlüğe sahip.

Bununla birlikte, paslanmaz çelik bir cihazı daha ağır hale getiriyor, bu da Samsung'un akıllı telefonlarında bu çeliği hiç kullanmamasının nedeni olabilir. Görünüşe göre Koreli dev artık doğrudan titanyum çerçeveye geçmeyi planlıyor. Ice universe tarafından atılan şifreli bir tweet'e göre, Samsung'un Galaxy S24 serisinde çerçeve için titanyum kullanmayı tercih edecek.

Eğer doğruysa, bu hem Apple hem de Samsung'un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonlarında titanyum çerçeve kullanacağı anlamına geliyor. Evet, Apple'ın da bu yılın sonlarına doğru piyasaya süreceği bazı iPhone 15 modellerinde (Pro ve Pro Max) titanyum kullanacağı söyleniyor ve görünen o ki Samsung bu sefer geride kalmak istemiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, paslanmaz çelik alüminyumdan daha güçlü ancak daha ağır olduğundan titanyum mükemmel bir alternatif haline geliyor. Titanyum da alüminyumdan daha ağır, ancak daha üstün güç-ağırlık oranı işleri dengeliyor. Ne yazık ki titanyum, alüminyumdan yaklaşık 10 kat daha pahalı, bu nedenle Samsung fiyatları düşük tutmak için sadece Galaxy S24 Ultra'nın çerçevesinde kullanabilir.

Elbette, bunun sadece bir söylentiden ibaret kalması ve Samsung'un tüm Galaxy S24 serisi için Zırhlı Alüminyum tasarımına bağlı kalarak yeni amiral gemisinde farklı bir yol izlemesi de mümkün. Sızan Galaxy S24 detaylarını çok fazla dikkate almamız için henüz biraz erken, ancak önümüzdeki aylarda bulmacanın parçalarının nasıl yerine oturacağını göreceğiz.