Galaxy S24'de ekran sorunu var mı, yok mu? Samsung yine kafa karıştırdı

Samsung Galaxy S24 serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana, telefon sahiplerinden canlı ekran modunun önceki modellerde olduğu kadar canlı olmadığına dair pek çok şikayet gördük. Ama son gelişmelere bakılırsa Samsung, hiç de öyle düşünmüyor.

Galaxy S24'de ekran sorunu var mı, yok mu? Samsung yine kafa karıştırdı

Samsung İspanya kısa süre önce "daha doğal bir görüntüleme deneyimi sağlamak için Galaxy S24'te kullanılan ekran teknolojisinde bazı değişiklikler yapıldığını" açıklamıştı. Açıklamada, "kullanıcıların eski cihazlara kıyasla renk derinliğinde farklılıklar görebileceği" vurgulanırken Samsung'un bakış açısına göre yeni renk ve parlaklık ayarlarının "daha doğru ve rahat görüntüleme sağladığı" belirtiliyor.

Canlı ekran moduna aşina değilseniz kısaca şöyle anlatalım: Samsung telefonlarında uzun yıllardır mevcut olan bu mod, kullanıcılara daha canlı ve etkileyici renkler sunuyor. Bunun için nesnelerin gerçek renklerini biraz değiştirse de, ortaya çıkan görüntü kullanıcıları memnun ediyor.

Ancak forumlarda ve Reddit'te çok sayıda Galaxy S24 kullanıcısı, canlı modun normalden daha soluk olduğunu iddia ediyor ve eski telefonlara kıyasla S24 modellerindeki farkı gösteren ekran görüntüleri yayınlıyor.

Canlı destek temsilcisi düzelecek dedi, ama...

Birkaç gün önce Samsung'un sorunu kabul ettiğine ve bir düzeltme üzerinde çalıştığına dair bir haber çıkmıştı. Bir Samsung canlı destek temsilcisi "gelecek bir yazılım güncellemesinin" eski renkleri geri getireceğini söyleyen bir mesaj yayınlamıştı. Ancak bu haberin arkası boş çıktı. Daha doğrusu, Samsung bu bilgiyi teyit etmedi, yani büyük ihtimalle güncelleme fikrinden vazgeçti.

Gelen son haberlere göre Samsung, şu anki konfigürasyona sadık kalacak gibi görünüyor. Başka bir deyişle Koreli şirket, ekranda bir sorun olmadığını, her şeyin normal göründüğünü belirtiyor.

Yine de bu değişimi geri almak, sadece bir kaç satır kodla mümkün. Yeterli sayıda kişi şikayet ederse, Samsung'un kararından dönmesi kaçınılmaz olabilir.