Galaxy S5, sizi sızdırabilir!

Piyasaya çıkışının üzerinden 1 yıl geçen Galaxy S5'teki tehlikeli açık; yeni ortaya çıktı!

Galaxy S5, sizi sızdırabilir!

Parmak izinizle parolalarınızı birbirinden ayıran temel farklardan bir tanesi, ilkini değiştirmenizin mümkün olmaması. Bu yüzden parmak izi yoluyla güvenlik işlevleri sunan cihazların, parmak verilerini özenle saklaması gerekiyor. Ancak yeni bir rapor, Samsung Galaxy S5'in bu işi gereğince yapamadığını ortaya çıkararak endişeye yol açtı.

Forbes'in haberine göre FireEye'dan güvenlik araştırmacıları, Samsung Galaxy S5'in ve "ismi belirtilmeyen" bazı Android'li cihazların parmak izi verilerini koruyamadığını ortaya çıkardı. Veriler, cihazda şifreli olarak saklanıyor olsa da, araştırmacılara göre şifreleme işleminden önce erişilebiliyor ve bu sırada kopyalanarak, ilerideki saldırılarda tekrar kullanılabiliyor.

Forbes'e göre Android'li cihaza kullanıcı seviyesinde erişime sahip herhangi bir kişi, bir uygulamayı root izinleriyle çalıştırıp, parmak izi verilerini toplayabiliyor. Galaxy S5'te sadece sistem seviyesinde erişim yeterli oluyor.

Araştırmacılar, bulgularını geçtiğimiz günlerde yapılan RSA konferansında paylaştılar. Samsung'a açık hakkında bilgi verildiği, ancak firmadan henüz herhangi bir cevabın gelmediği söyleniyor. Hack, Android 5.0 Lollipop ve üzerinde çalışmadığından, işletim sisteminizi güncellemenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları