Galaxy S6, 4GB RAM'li ilk telefon olabilir!

Samsung'un yaptığı bir duyuru, 4GB'lık bol RAM'li telefonlar için müjdeyi verdi!

Galaxy S6'ya 4GB RAM mi?

Galaxy S6'nın 4GB RAM'le gelebileceğini geçtiğimiz ay duymuştuk. Samsung'un yaptığı yeni bir duyuru ise bu teknik özelliği doğrular nitelikte.

Güney Koreli firma Samsung, telefon ve tabletlere yönelik 4 gigabaytlık LPDDR4 mobil DRAM modüllerinin toplu üretimine başladığını doğruladı. LPDDR4 yongaları, PC'lerde kullanılan sıradan bir DDR3 DRAM'dan iki kat daha hızlı çalışıyor ve UHD video kaydını/çalmayı destekliyor. Bu bellekler aynı zamanda 20MP ve daha yüksek çözünürlüklü fotoğrafları devamlı olarak yakalayabildiği için akıllı telefonlar için önemli bir geliştirme sunmuş olacak.

En önemli detay ise tabi ki telefonların 4GB RAM'a kavuşacak olması. Yeni bellekler, yüksek performanslarına rağmen 1.1 volt ile çalışabildiği için çıktıklarında piyasadaki en düşük güç tüketimine sahip bellekler olacaklar. LPDDR4 tabletler için tasarlanacak olsa da bilgisayarlarda, yüksek hızlı laptop'larda kendine yer bulabilir. Samsung'un LPDDR4'ün toplu üretimine başladığı söyleniyor, dolayısıyla onları tüketici ürünlerinde görmemiz çok uzun sürmeyebilir. Dolayısıyla Galaxy S6 ve Galaxy Note 5'te 4GB RAM'e rastlarsak, buna şaşırmayacağız.

Okuyucu Yorumları