Efsane marka, yapay zekayı da yanına alarak geri döndü

Bir dönemin oyun kontrol cihazı denince akla gelen ilk isimlerinden biri olan GameShark, yepyeni bir isimle ve yapay zekayı da yanına alarak geri döndü.

Efsane marka, yapay zekayı da yanına alarak geri döndü

Eğer 90’ların sonlarında video oyunlarını oynadıysanız, GameShark olarak bilinen bir çevre birimini hatırlıyor olabilirsiniz. Kendisinden önceki Game Genie gibi GameShark da Nintendo 64, PlayStation ve diğer video oyun konsolu sahiplerinin oyunları için önceden yüklenmiş hile kodlarını çalıştırmasına izin veriyordu. Hilelerin cazibesini yitirmesiyle marka sonunda yok oldu, ancak şirket CES 2024’te yeni bir isim ve yeni bir AI oyun kumandasıyla şaşırtıcı bir geri dönüş yaptı.

AI Shark ismiyle geri dönen şirket, web sitesinde yakında çıkacak olan beş yapay zeka destekli ürününü duyurdu. Bu ürünler arasında bir “inline” işlem ünitesi, oyun kontrol kolu, fare, klavye ve kulaklık bulunuyor. Ancak bu yazıda daha çok AI Shark’ın “oyun tarzınıza uyum sağladığını” söylediği kontrol cihazına bakacağız.

Şirketin belirttiğine göre bu çevre birimi, tutuşunuzun basıncını ve düğmeye basma zamanınızı algılayabilen sensörler içeriyor. Bu veriler sayesinde cihazda yer alan yapay zeka, kontrol cihazının düğmelerinin hassasiyeti ve tepki süresi üzerinde gerçek zamanlı ayarlamalar yapabiliyor.

AI Shark, cihazın ürün sayfasında “Kontrol cihazının yapay zekası, alışkanlıklarınızdan ve tercihlerinizden öğrenerek oyun tarzınıza uyum sağlıyor” deniyor. Açıklamanın devamında ise “Düğme yeniden eşlemeleri ve hassasiyet ayarlamaları önerebilir, bu da tüm beceri seviyelerindeki oyuncuların karmaşık hareketleri zahmetsizce gerçekleştirmesini kolaylaştırır. Yeni oyuncular için bu, sezgisel bir rehbere sahip olmak gibidir, tecrübeli oyuncular için ise uzmanlıklarına uyacak şekilde sürekli gelişen ve ince ayar yapan bir araçtır” sözleri dikkat çekiyor

Orijinal GameShark çıktığında konsollarda çevrimiçi oyun oynamak bir hayalden öteye zor geçiyordu. Ancak, artık milyonlarca oyuncu her gün Fortnite, Call of Duty ve Grand Theft Auto Online gibi oyunlarda birbirleriyle yarışıyor. Eğer bu AI kontrolörü AI Shark’ın iddia ettiği kadar yetenekliyse, sahiplerine rekabette avantaj sağlayacak gibi görünüyor ve çoğu rekabetçi çevrimiçi oyunun kuralları bu tür cihazları yasaklıyor.