Google, Akıllı Saati İçin Çalışan Arıyor!

Google, Pixel akıllı saat için Başkan Yardımcısı arıyor. Peki, Google Pixel akıllı saat ne zaman gelebilir?

Google'dan yeni iş ilanı

Google, kısa bir süre önce Fossil Group ile bir anlaşma yapmış ve şirketin bir akıllı saatinin fikri mülkiyetini 40 milyon dolara satın almıştı. Bununla beraber Fossil Group'un Ar&Ge ekibi de Google'a katılmıştı. Şimdi ise Google'dan gelen yeni haber, şirketin çalışan aradığı yönünde. Google'ın aradığı pozisyon ise, Giyilebilir Cihaz Donanım Mühendisliği Başkan Yardımcısı.

Google, bilindiği gibi daha önce giyilebilir cihazlar için Android Wear işletim sistemini tanıtmış ve pek çok markanın kullanımına sunmuştu. Görünen o ki, şirketin kendi akıllı saatini yapma zamanı geldi. Bu konuda hırslı bir çalışmaya giren Google, bunu bölüm için aradığı Başkan Yardımcısı ile gösteriyor. Bu pozisyona gelecek kişi, giyilebilir ürünlerin tasarlanmasında, geliştirilmesinde ve sevkedilmesinde sorumlu olacak. Google'ın aradığı tek pozisyon bu da değil. Şirket ayrıca bir tasarım müdürünü de işe almak istiyor.

Google'a ilişkin daha önce ortaya çıkan iddialar, şirketin 2018 yılında Pixel akıllı saat üreteceğini söylüyordu. Fakat ekim ayında şirketten gelen bir açıklama, Google'ın öncelikli olarak odağını partnerlerine yönelttiğini ortaya koymuş ve Pixel akıllı saat için gözleri geleceğe çevirmiş. Görünen o ki, Pixel akıllı saat için geri sayım başlamış. Bakalım Google, nasıl bir saat ile karşımıza çıkacak. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları