Google, Android 13 ile birlikte 64-bit’e geçişi hızlandırabilir

Google, Android 13 işletim sisteminde 32-bit desteğini tamamen bırakıp 64-bit’e geçişi hızlandıracak adımı atıyor..

Google, Android 13 ile en ciddi 64-bit adımını atabilir

Android 13, telefonlar için çoktan yola çıktı bile... İlk olarak geliştiriciler için sunulan Android 13, temel gizlilik ve güvenlik temalarına odaklanarak kullanıcılar için yeni deneyimler sunacak olması ve ayrıca yeni bir dizi özellikle gelecek olmasıyla heyecanla bekleniyorken, her zaman olduğu gibi ilk olarak Google’ın Pixel cihazlarına ulaştı. Bu yılın ilerleyen zamanlarında ise Samsung Galaxy, Asus, Nokia, iQOO, Motorola, OnePlus, OPPO, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi ve daha pek çok markanın telefonlarında yayınlanacak olan Android 13, Google’ın yaklaşmakta olan Tangor kod isimli Pixel tabletinde de yer alacak.

Şirketin yeni Pixel tableti ile ilgili gelen yeni haber ise, Google’ın tablet için Android 13’ün yalnızca 64-bit olan sürümüne izin vereceği. Böylece Pixel tablet, 32-bit desteğini bırakan ilk Android cihazlar arasında olacak. Peki, bu ne anlama geliyor?

Google’ın Pixel tablet ile birlikte 32-bit desteğini bırakacak olması, RAM kullanımını önemli ölçüde düşürecek. Ancak bunun karşılığında tablette 32-bit uygulamalar çalışmayacak. Yani bu, tablette yalnızca 64-bit tabanlı uygulamaların çalışacağı anlamına geliyor.

Google’ın 2019’da tüm uygulamaların 64-biti desteklemesini zorunlu kılmasıyla bu geçiş oldukça yumuşak olabilir. Şu an Android uygulama marketinde yer alan pek çok oyun aynı zamanda 64-bit desteği içeriyor. Ancak özellikle uygulama noktasında aralarında istisnalar var. Google’ın 64-bit desteğine tüm cihazlarda ne zaman geçeceği ise şimdilik bilinmiyor, ancak bunun için biraz daha zaman var gibi görünüyor.