Google, DuckDuckGo'yu Varsayılan Listesine Ekledi

Arama motoru devi Google, son Chrome güncellemesinde gizliliğe önem veren bir başka motoruna yer verdi!

Google'dan DuckDuckGo jesti geldi!

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome'da bulunan gizli bir yenilik, tarayıcınızın varsayılan arama motoru seçeneğini gizliliğe verdiği önem ile ön plana çıkan bir hizmet olan DuckDuckGo'ya ayarlamanıza olanak tanıyor. Chrome 73 ile birlikte Google, sessiz sedasız bir biçimde DuckDuckGo'yu 60'tan fazla pazarda tercih edilen arama motorları listesine aldı.

Google, bu yenilik için büyük bir duyuru yapmayı tercih etmedi ancak değişiklik GitHub üzerinde görülebiliyor. "Kod mahzeni" olarak bilinen platformda açklama Google, "yakın zamanda toplanan verilere dayanılarak oluşturulan yeni kullanım istatistiklerine göre varsayılan arama motorları listesinin gözden geçirildiğini belirtti. Çoğu ülkede bu listenin başını Google, Yahoo ve Bing çekiyor.

Google'ın DuckDuckGo'yu varsayılan arama motoru listesine eklemesi şüphesiz ki arama motoru devinin internet üzerindeki tekelini kötüye kullandığına yönelik iddialara karşı attığı bir adım olarak değerlendirilebilir. Bu konuda Avrupa Birliği'nden aldığı rekor ceza ile gündeme gelen arama motoru devi, bugünlerde ABD'de de açılan benzer davalarla boğuşuyor. DuckDuckGo'yu arama motoru listesine alan şirketin bu sayede kendisi için oldukça küçük bir taviz vererek büyük cezalardan kaçınma çabasında bulunuyor olması ihtimali, gözlerden kaçmayan bir durum.

Okuyucu Yorumları