Google Haritalar’a etkileyici yeni özellikler geliyor: İşte yenilenen Google Haritalar ve sunacakları...

Google, I/O 2022’de yeni Google Haritalar sürümünü duyurdu: Haritalar'a gelecek olan yeni özellikler göz kamaştırıyor.

Google Haritalar’a etkileyici yeni özellikler geliyor

Google CEO’su Sundar Pichai I/O 2022 konferansının açılış konuşmasının başlangıcında sürükleyici görünüm, çevre dostu rotalar ve daha fazla yeni özellikle donatılmış olan yeni Google Haritalar'ı tanıttı. Henüz Android 13 veya en yeni Chrome OS özellikleri duyurulmamış olsa da Pichai, bir hedeften diğerine geçmenize yardımcı olarak Google Haritalar'ı ön plana çıkardı. Bu yeni özellikler bu yılın sonunda hem Android hem iOS sistemlere gelecek.

Yeni sürümde hem Google Haritalar kullanıcı arabirimi iyileştirmeye hem de A noktasından B noktasına nasıl gidebileceğinizi görmeyi kolaylaştırmaya odaklanılmış gibi görünüyor. Çevre dostu rotalar, kullanıcıların araç kullanırken günümüz dünyasında büyük ve önemli bir konu olan iklim değişikliğini dengelemeye yardımcı olmalarını sağlamaya odaklanıyor.

Ayrıca, Süpermen veya bir drone gibi etrafta uçmanıza izin veren, uçarak restoranların içine girip bakmanıza olanak tanıyan “Sürükleyici görünüm modu” da geliyor. İç mekanların görüntülerinde de iyileştirmeler yapılmış ve daha yakından zoom yapmaya imkân veriliyor.

Konferansın henüz birinci gününde bu gelişmeler duyuruldu, yeni duyurular yapıldıkça CHIP Online’da yayınlamaya devam edeceğiz.