Google da Samsung'un izinden gidiyor: Şirket, Pixel telefonlarını evde tamir etmeniz için iFixit ile anlaştı

Samsung'dan sonra Google da iFixit ile anlaşmaya gitti. Google Pixel akıllı telefon sahipleri artık iFixit’ten “kendin yap” kitleri ile telefonlarını evlerinde tamir edebilecek.

Samsung'dan sonra Google da, Pixel telefonları için iFixit ile anlaştı

Google’ın Pixel akıllı telefonları her ne kadar ülkemizde resmi olarak bulunamıyor olsa da global çapta rağbet görüyor. Yeni dönemde akıllı telefonları için kullanıcıların elini kolaylaştırmayı hedefleyen Google, Pixel modeller için “kendin tamir et” sistemine geçmenin hazırlığı içinde. Kullanıcıların Pixel cihazlarını kendilerinin tamir etmelerinin yolunu açan Google, bu kapsamda iFixit ile bir anlaşma imzaladı.

iFixit ile Pixel akıllı telefonları için anlaşan Google, Pixel serisi akıllı telefonlar ve yakında çıkacak tüm Pixel cihazları için Kendin Yap kitleri satacak. Bu ortaklık için iFixit biçilmiş kaftan. Zira şirket, piyasaya çıkan her yeni akıllı telefonu parçalarına ayırması ve tamir edilebilirlik derecesini ortaya koymasıyla ünlü. Kendi kitlerini de satan iFixit, bundan sonra bunu Google Pixel akıllı telefonları için resmi olarak sağlayacak. Bu ortaklığın bir benzerini kısa süre önce Samsung da yapmıştı.

Google’ın iFixit ile ortaklaşa başlattığı Kendin Tamir Et programı, piller, kameralar ve yedek ekran gibi temel bileşenlerin yanı sıra Pixel akıllı telefonlarda onarım yapmak için gereken diğer parçalar için de uygulanacak. Pixel sahipleri bu bileşenleri Onarım Kiti’nin bir parçası olarak satın alacak ve böylece kendi cihazlarını kendileri tamir edebilecekler. ABD, İngiltere, Kanada, Avusturalya ve diğer AB ülkelerinde sunulacak olan program, Pixel 6 serisi ile başlıyor.