Google'ın yeni Inbox uygulamasını denedik!

İnsanların denemek için para bile verdiği yeni Google uygulamasını ele geçirdik; denedik!

Inbox'u önce biz denedik!

Google'ın yeni Inbox uygulaması, Gmail'in çıkışından 10 sene sonra epostalarla dolan gelen kutularına sonunda derman olabilecek mi? Şu anda sadece davetiye ile denenebilen ve davetiyeleri eBay üzerinden, hatırı sayılır rakamlara satılan uygulamayı ele geçirdik ve denedik...

Inbox, epostalarınızı sezgi gücüyle organize ederek tüm karmaşayı arka planda tutmayı amaçlıyor. Bu gereksinimin arkasında elbette eskisinden çok eposta almamız yatıyor. Kendimize gönderdiğimiz hatırlatma epostaları ve okumadığımız bültenler, karışıklığa katkıda bulunuyor. Inbox, bu sorunu çözmese de epostanızı daha yönetilebilir kılmayı amaçlıyor.

Inbox, sadece Google Now ile entegre olmakla kalmıyor, Dropbox'ın Mailbox uygulaması ve Boomerang gibi hizmetlerden de ilham alıyor. Uygulama içinde denenebilecek birçok şey var ve kullanırken onu 'beta' olarak adlandırmanız zor. inbox.google.com adresinde oldukça akıcı olarak çalışan hizmet, Android ve iOS 7+ uygulamalarında da son derece akıcı. Google, Inbox'u öncelikli olarak telefonlara göre geliştirdiğini söylüyor ancak, biz web arayüzünü de başarılı bulduk.

Inbox'u denemek için tek ihtiyacınız olan, bir davetiye. Bu davetiyeyi istemek için [email protected] adresine bir e-posta yazmanız gerekiyor. Ancak davetiye için ne kadar bekleyeceğiniz, şimdilik bir soru işareti.

Inbox, Gmail'in yerini mi alacak?

Inbox, Gmail'in yerini mi alacak?

Gmail'in yerini mi alacak?

Google, yeni uygulamanın Gmail'in yerini alması için değil, onu tamamlamak üzere geliştirildiğini söylüyor. Doğası gereği uygulama, kişisel epostalarınıza daha çok yer veriyor. Ancak aynı prensibin diğer Google Apps hesaplarında kullanılmaması için bizce bir engel yok.

Gmail'de "etiketleri" sıkça kullanıyorsanız, Inbox'ta onları aynı etiket/klasörlere eklemeniz hala mümkün. Gmail'de yaptığınız herhangi bir değişiklik, Inbox'a direkt olarak yansıyor. Bunun tersi de geçerli. Tek can sıkan ise yıldızlı epostaların yukarı taşınmaması. Bu işlev, Inbox'ta Reminders (Hatırlatıcılar) ile yer değiştirmiş. Google Now'un hatırlatıcılarıyla entegre olan yeni işlev, oldukça iyi çalışıyor.

Resim ve belgeler gibi ek dosyalar, artık gelen kutunuzdaki listede görünüyor. Bu sayede epostayı açmadan onlara eklenmiş resimleri görebiliyorsunuz. Highlights adındaki bir işlev ise Google Now stili diğer bilgileri gösteriyor. Bu bilgiler arasında dokunarak arayabileceğiniz önemli telefon numaraları, uçuş bilgileri gibi bilgiler var. Epostaları sürükleyerek gelen kutunuzdan kaldırabiliyorsunuz.

Inbox'un en önemli özelliği: Smart Bundling

Inbox'un en önemli özelliği: Smart Bundling

Inbox'un en önemli özelliği ise epostaları akıllı biçimde bir araya toplaması, yani "smart bundling". Benzer işlevi aslında Gmail'de Gelen Kutusu Kategorilerinde görmüştük. Şimdiyse aynı teknoloji, Inbox'a taşınmış görünüyor. İşlev sayesinde örneğin onay bekleyen tüm epostalar bir grupta, tüm faturalarınız bir başka grupta toplanıyor. Sosyal epostaların bir araya toplanması işe yarayacak işlevlerden gibi görünüyor.

Gelen kutusunun üst kısmına kendi hatırlatmalarınızı sabitleyebiliyorsunuz. Google Now ile işleyen bu sistem sayesinde toplu iğne işaretine dokunup hızla hatırlatıcı oluşturabiliyorsunuz.

Inbox, ilk bakışta bize çok güzel, kullanışlı göründü. Onu birkaç hafta kişisel epostalarımızla denediğimizde daha iyi bir fikre sahip olacağız.

Okuyucu Yorumları