Google Pİxel 6’da can sıkıcı garip bir sorun: Telefon, bazı aramaları kendi kendine reddediyor ve bunu sahibinden "saklıyor"

Google’ın Pixel 6 akıllı telefonlarını etkileyen garip bir sorun, kullanıcıların canını bir hayli sıkacak gibi görünüyor. Google'In telefonları hem bazı aramaları kendi kendine reddediyor; hem de bunu yaptığını sahibinden "saklıyor."

Aramaları kendi kendine reddeden telefon

Google’ın geçtiğimiz yıl ekim ayında piyasaya sürdüğü Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde can sıkıcı bir sorun tespit edildi. Google’ın Pixel akıllı telefonları Türkiye’de resmi olarak bulunmasa da eğer bu telefonu dışarıdan getirdiyseniz bu sorunu aslında siz de yaşıyor olabilirsiniz, ancak farkında bile olmayabilirsiniz.

Reddit’te bazı kullanıcıların paylaştığı yorumlara göre Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde gelen bazı aramalar otomatik olarak reddediliyor. Ancak sorun şu ki, reddedilmesine karşın bu telefonda bir bildirim olarak görünmüyor. Yani gelen arama reddedilse de “cevapsız arama” şeklinde bir ibare bulunmuyor, yanıtlanmış olarak görünüyor.

Reddit’teki kişiler bu sorunun neden yaşandığı konusunda bir fikre sahip değil. Sorunun tüm telefonları aynı şekilde etkileyip etkilemediğini de bilinmezken, Google’dan konuyla ilgili bir bilgi şu an için bulunmuyor.

Muhtemelen Google, kısa bir süre içinde sorunun kaynağını tespit edecek ve bir güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldıracaktır.