Google, "Ultra Pixel" Üzerinde mi Çalışıyor?

Google, navigasyon tuşları olmayan gizli bir "Ultra Pixel" telefon üzerinde çalışıyor olabilir!

Gizli bir "Ultra Pixel" mi var?

Google'ın önümüzdeki Çarşamba Pixel telefonlarının yeni sürümleri olan Pixel 2 ve Pixel 2 XL'yi tanıtması bekleniyor. Yeni bir habere göre ise firma "Ultra Pixel" isminde henüz bilinmeyen üçüncü bir cihaz üzerinde çalışıyor ve bu da 4 Ekim etkinliğinde tanıtılabilir.

Popüler bir teknoloji odaklı YouTube kanalı olan Arun Mani of Mrwhosetheboss, dün yüklediği bir videoda anonim birinin kendisine "Ultra Pixel" diye bir Google ürününü gösteren resimler ve videolar gönderdiğini iddia etti.

Söz konusu resim ve videolar aslında telefonun kendisine ait değil, daha çok telefonu ve hakkındaki detayları tanıtmak için gerçekleştirilen bir sunumda çekilmiş fotoğraflar gibi, yani Mani'nin de dediği gibi "Ultra Pixel" bir çıkarım ve resimler tarafından tam olarak doğrulanabilen bir cihaz değil. Mani'nin bazı iddiaları bu anonim kaynağın sunduğu bilgilerle destekleniyor ama kaynak da doğrulanabilir olmadığı için ona da sırf söylüyor diye inanmak zor.

Mani'nin de söylediği cihazın olabilecek en ilginç özelliği ise bu telefonda bulunan Android sürümünün alışık olduğumuz ve işletim sistemi ilk çıktığından beri bulunan üç navigasyon tuşunu bulundurmayacağı. Muhtemelen ses tuşu ve güç tuşu dışında fiziksel veya donanımsal tuş bulunmayacak. Bunun yerine el hareketleri kullanılacak, Apple'ın iPhone X'ine benzer şekilde.

Bu "Ultra Pixel"in sadece Pixel 2 veya ağabeyi Pixel 2 XL olma ihtimali de var, ama iki kamera sistemi sebebiyle bu ihtimal düşüyor çünkü bu iki telefon hakkındaki söylentiler bu tarz bir donanıma işaret etmiyorlar.

Kaynağı doğrulamanın bir yolu olmadığı için emin olmanın bir yolu yok, ama neyse ki sadece bir hafta bekleyerek konu hakkında daha kesin bilgilere ulaşabileceğiz.

Okuyucu Yorumları