Google ve Microsoft gibi devlerin ardından, bir kötü haber de Spotify’dan geldi

Dünya’nın en büyük müzik akış hizmetlerinden biri olan Spotify da, Google, Microsoft ve Meta gibi teknoloji devlerini takip ederek çalışan sayısını azaltmaya hazırlanıyor.

Bir kötü haber de Spotify’dan geldi

Dünya’nın en büyük müzik akış hizmeti olan Spotify, Bloomberg tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre bu hafta yeni işten çıkarmaları duyurmayı planlıyor. Bu hamlenin şirketin maliyetleri düşürmek istemesinin bir sonucu olduğu bildiriliyor.

Şirket henüz kaç kişiyi işten çıkaracağını açıklamadı. Üçüncü çeyrek kazanç raporuna göre Spotify'ın şu anda yaklaşık 9.800 çalışanı var.

Spotify, geçtiğimiz günlerde çalışanlarını işten çıkaran ya da çıkartacağını açıklayan birçok teknoloji şirketinin yolundan gidiyor. Geçen yılın Kasım ayında Meta, 11.000'den fazla çalışanının işten çıkarılacağını duyurdu. Aynı ay, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından Twitter, çalışan sayısını yarıya indirdi. Dahası, HP önümüzdeki üç yıl içinde işgücünün %10'una varan oranlarda kesintiye gitmeye hazırlanıyor ve Tesla, şirket stoklarının düştüğünü gördükten sonra bu çeyrekte personel sayısını azaltacak.

Daha yakın bir tarihte Microsoft, 11.000 çalışanın işten çıkarılacağını doğrularken, Amazon daha geniş maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak yaklaşık 18.000 çalışanı işten çıkaracak. Geçen hafta, Google da, yaklaşık 12.000 çalışanına veda ederek büyük bir işten çıkarma duyurdu.

Spotify henüz konu hakkında bir açıklama yapmış değil.