Google, iş gücünün yüzde 6’sına denk gelen 12.000 kişiyi işten çıkartıyor

Ekonomik sorunlar, Google’ın da önemli miktarda çalışanı ile yollarını ayırmasına neden oldu. İnternet devi, 12.000 kişiyi işten çıkartacağını duyurdu.

Bir işten çıkartma haberi de Google’dan geldi

CEO Sundar Pichai'nin bir e-postasından kelimesi kelimesine alıntılanan bir Google blog gönderisinde, şirketin iş gücünü 12.000 kişi azaltma kararı aldığı duyuruldu. Bu, toplam çalışan sayısının kabaca %6'sının işini kaybedeceği anlamına geliyor. İşten çıkarma e-postaları, etkilenen ABD çalışanlarına çoktan gönderildi ve gecikme yerel yasalar nedeniyle diğer ülkelerdeki çalışanlara kısa süre içinde gönderilecek.

Pichai, geçen yıl da bahsi geçen bu zor kararın tüm sorumluluğunu üstlendiğini söyleyerek şöyle devam ediyor: “Son iki yılda dramatik büyüme dönemleri gördük. Bu büyümeyi yakalamak ve beslemek için, bugün karşı karşıya olduğumuzdan farklı bir ekonomik gerçeklikte yeni çalışanları işe aldık. Misyonumuzun gücü, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin değeri ve yapay zekaya yaptığımız erken yatırımlar sayesinde önümüzde duran büyük fırsattan eminim. Onu tamamen yakalamak için zor seçimler yapmamız gerekecek. Bu nedenle, insanlarımızın ve rollerimizin bir şirket olarak en yüksek önceliklerimizle uyumlu olmasını sağlamak için ürün alanları ve işlevleri genelinde titiz bir incelemeden geçiriyoruz. Elediğimiz roller, bu incelemenin sonucunu yansıtıyor. Bizden ayrılan Google çalışanlarına: Her yerdeki insanlara ve işletmelere yardım etmek için çok çalıştınız ve teşekkür ederiz. Katkılarınız paha biçilmezdi ve onlar için minnettarız.

Google, ABD'de 2022 ikramiyeleri ve izin ücretlerinin ödeneceğini söylüyor. Ayrıca, etkilenenlere 16 haftalık maaştan başlayan kıdem paketleri ile birlikte tam bildirim süresi (en az 60 gün) için ödeme yapılacak. Son olarak, altı aylık sağlık, göçmenlik ve işe yerleştirme desteği sunulacak. Ancak ABD dışında, herhangi bir mali veya diğer türde bir destek olup olmayacağı bilinmiyor