Google'dan, Android için Swift planı!

Google, Android uygulamaları konusunda önemli adım daha atmaya hazırlanıyor!

Android için Swift planı!

Google ve Facebook, eğer iddialar doğruysa Apple'ın Swift programlama dilini kullanmayı planlıyor. The Next Web'in kaynaklarına göre Google, Facebook ve Uber'den yetkililer, Londra'da programlama dilini tartışmak üzere bir toplantıya katıldılar.

Rapora göre Swift'i en çok kullanmayı düşünen firma Google iken Facebook ve Uber, programlama dilini biraz daha merkeze taşıyacaklarını söylüyorlar. Google'ın ise Swift'i Android uygulama geliştiricilerine Java'ya bir alternatif olarak sunacağı söyleniyor.

Google'ın Swift'e olan alakasının Google-Oracle (Java'nın sahibi) yasal savaşıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Swift'e geçiş gerçeğe dönüşürse Google'ın Android'deki birçok yazılımı API ve SDK'lar dahil olmak üzere Swift'e dönüştürmesi gerekebilir. Android Studio gibi yazılımların da Swift'e destek sunma ihtiyacı doğabilir.

2014 yazında ortaya çıkan Swift, o günden bu yana iOS geliştiricileri arasında Objective-C'ye popüler bir alternatif haline geldi. Google'ın Swift'i Android'e getirmesi, onu Android geliştiricileri arasında da popüler hale getirebilir.

Okuyucu Yorumları