Bir Google mühendisi, şirketteki çalışanların nasıl hüngür hüngür ağladığı açıkladı

Bir Google mühendisi, şirkette yaşanan büyük işten çıkartmalar sonrasında çalışanların nasıl hüngür hüngür ağladığını açıkladı.

Google çalışanları hüngür hüngür ağlamış

Geçtiğimiz günlerde Google, işgücünün %6'sını işten çıkaracağını duyurmuştu. Böylece Google da, binlerce kişinin işini kaybetmesine neden olan ve devam etmekte olan devasa işten çıkarmaların bir parçası haline geldi. Bu ayın başlarında Microsoft 10.000, Amazon ise 18.000 çalışanını işten çıkarmıştı. Spotify'ın da işçi çıkarmayı planladığına dair haberler duyuluyor.

Google'ın işten çıkartma kararı, görünüşe bakılırsa çalışanları fazlasıyla üzmüş durumda. Adının açıklanmasını istemeyen bir Google mühendisi, küçülmenin mevcut işgücü üzerindeki etkilerine ilişkin görüşlerini paylaştı. Mühendis, işten çıkarma haberinin duyurulduğu toplantılar sırasında işten çıkarılanların ağladığını belirtti.

İkinci bir mühendis ise, haberlerin ardından personelin "kızgın ve üzgün" olduğunu söylüyor. Halen çalışmakta olan kişi, kararın çalışanlar arasındaki aidiyet duygusunu ortadan kaldırdığını belirtti ve “Google'ın farklı bir şey olduğuna gerçekten inanmıştık. Ancak Google, sadece başka bir büyük şirket. Şimdi, eskiden özel hissettiren ya da sadece büyük bir para kazanma makinesi değil de gerçekten bir misyonun parçası olduğunuzu hissettiren her şey bence yok oldu” dedi.

İki mühendis, mevcut personelin daha fazla işten çıkartma yapılmasından korktuğunu da belirtiyor.