Google'dan Yeni Android: Android Things!

Google'dan yeni bir Android daha geliyor: İşte Android Things, sunacakları, diğer Android sürümlerinden farkı ve fazlası...

Google'dan yeni Android: Android Things!

Google, mobil işletim sistemi Android'e sunacağı yeni bir güncellemeyle söz konusu platformu artık hayatımızın hemen her alanına dahil etmek istediğini bir kez daha gösterdi. Firma aslında 2015 yılında Android tabanlı akıllı cihazlar ve Nesnelerin İnterneti cihazlarına odaklanan bir işletim sistemi olan Brillo'yu duyurarak Nesnelerin İnterneti açısından bir hayli iddialı olduğunu göstermişti. Fakat firma o zamandan beri bu işletim sistemini aslında pek de geliştirmedi.

Yeni raporlar Google'ın nihayet projeye hız kazandıracağını gösteriyor. Android Things olarak resmi bir biçimde kullanıma sunulan OS; güvenlik kameraları, akıllı termostatlar, TV'ler, hoparlörler ve çok daha fazlasıyla çalışmayı olanaklı kılacak bir tasarımı da beraberinde getiriyor.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Project Brillo'dan elde edilen geri bildirimlerin de yardımıyla OS'de artık Android Studio, Android Software Development Kit (SDK), Google Play Services ve Google Cloud Platform gibi araçların da bulunacağı ve bu sayede Android geliştiricilerinin de kolaylıkla akıllı cihazlar yapabileceği belirtiliyor.

Android Things, telefonlardaki ya da akıllı saatlerdeki Android gibi görünür bir işletim sistemi olmayacak; sadece arka planda çalışarak, yapması gerekeni yapacak. Google'ın bulut mimarisi aracılığıyla, akıllı telefonlar ya da saatler tarafından kontrol edilebilecek. Android Things cihazları ayrıca Google Assistant'a da erişime sahip olacak.

Google, Android Things için bir geliştirici önizleme sürümünü kullanıma sunmuş durumda. Ayrıca yeni işletim sistemi için bazı donanım üreticileri ile şimdiden anlaşıldığı da konuşulanlar arasında...

Okuyucu Yorumları