Google, arama sonuçlarında müstehcen görselleri bulanıklaştıracak

Google'dan yeni internet güvenliği adımı: Arama sonuçlarındaki müstehcen görüntüler otomatik olarak bulanıklaştırılacak...

Google, müstehcen görselleri bulanıklaştıracak

Bir blog gönderisinde Google, Google Aramalar üzerinde 18 yaşından küçük bir Google hesabıyla oturum açan herkes için arama sonuçlarında daha fazla yetişkin içeriği engelleyen Güvenli Arama ayarlarının aktif edilmiş olduğunu hatırlattı ve bunu bir adım daha ileri götürecek özelliği duyurdu. Şirket, önümüzdeki aylarda Güvenli Arama kapalı olsa bile, müstehcen görselleri arama sonuçlarında otomatik olarak bulanıklaştıran bir özelliği devreye sokacak.

Google, bu özelliğin Aramalar'a getirilmesi ile beraber, hizmeti Güvenli Arama kapalı olarak kullanan herkes için varsayılan olacağını söylüyor. Tahmin edilebileceği gibi, bir Google hesabında oturum açan kişiler isterlerse ayarlar sayfasından varsayılan ayarı değiştirebilecek. Yeni güvenlik özelliğinin tam olarak ne zaman uygulanacağına dair kesin bir bilgi verilmiş değil.

Google ayrıca “Build a Safer Internet” (Daha Güvenli Bir İnternet Yaratın) adlı yeni bir YouTube Çocuk oynatma listesini de duyurdu. Bu liste, interneti ve teknolojiyi güvenli ve sorumlu bir şekilde kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla çocukların ebeveynleriyle birlikte izleyebilecekleri uygun videoları içeriyor.