Jeff Bezos ve Bill Gates de destekliyor: Grönland’ın eriyen buzunun altında arayış...

Jeff Bezos ve Bill Gates gibi milyarderlerin de desteklediği projede, Grönland’ın eriyen buzunun altında değerli metaller ve mineraller aranıyor.

Jeff Bezos ve Bill Gates de destekliyor: Grönland’ın eriyen buzunun altında arayış...

AI tarafından güçlendirilen bir mineral keşif grubu olan KoBold Metals, Grönland’ın eriyen buzunun altında elektrikli otomobiller ve yenilenebilir bataryalar üretmek için kullanılabilecek nadir ve değerli metaller ve mineraller arıyor. Jeff Bezos ve Bill Gates de, Grönland’ın batı kısmında eriyen buzun altında temiz enerji için kaynak bulmayı ümit eden firmayı destekleyen milyarderler grubu içerisinde yer alıyor.

Bir KoBold sözcüsünün söylediğine göre, aralarında jeologların, jeofizikçilerin ve pilotların bulunduğu 30 kişilik bir ekip, Disko Adası ve Nuussuaq Yarımadası’nı keşfederek, bu tepeler ve vadilerde “potansiyel olarak 100 milyon EV’ye güç sağlayabilecek Dünya’daki en büyük nikel ve kobalt yataklarından birini” bulmaya çalışıyor.

Keşiflerde Bluejay Mining ile beraber çalışan KoBold, önümüzdeki yaz ilk deliklerin açılabileceği alanları bulmak için AI’yi kullanıyor ve dronlar ve helikopterle yüzeyin altındaki katmanları incelerken toprak örnekleri alıyor.

Bluejay Mining CEO’su Bo Møller Stensgaard, CNN ile yaptığı bir görüşmede Grönland’ın iklim değişikliği sebebiyle yaşadığı sonuçları ve etkileri görmenin endişe verici olduğunu, ancak iklim değişikliğinin genel olarak Grönland’da keşif ve maden çalışmalarını kolaylaştırdığını söyledi.