Bill Gates, 50 yıllık bilinmeyen özelliğini yayınladığı video ile açıkladı

Bill Gates, 50 yıldır neredeyse kimsenin bilmediği gizli özelliğini yayınladığı yeni video ile açıkladı...

Bill Gates'in 50 yıllık bilinmeyen özelliği ortaya çıktı

Pickleball ülkemizde çok fazla tanınmasa da, artık internet üzerinde sıklıkla görülebiliyor. Şubat ayında, üst üste ikinci yıl için yılın en hızlı büyüyen sporu seçildi. Tenis, badminton ve masa tenisinin karışımı olarak tanımlanan oyun, raket, file ve küçük bir top ile oynanıyor. Ancak Salı günü yayınlanan bir videoda Bill Gates'in gizli bir yönü daha ortaya çıktı: 50 yıldır bu oyunu oynadığını açıklayan milyarder için Pickleball çok da yeni bir şey değil.

Gates, “Aptalca terimlerine ve komik ismine rağmen, pickleball aslında oldukça karmaşık bir oyundur” diyor ve ekliyor: “Öğrenmesi kolay. İnsanlar bunu pek çok spor için söylüyor, ancak pickleball söz konusu olduğunda bu doğru.

Ayrıca Gates, “aptalca terimler” hakkında şaka yapmıyor. Pickleball ifadeleri arasında "dink" (sekme sırasında yumuşak bir vuruş), “mutfak” (sahanın bir parçası) ve “sıska tekliler” (iki kişilik bir antrenman) bulunuyor.

Yukarıda da görebileceğiniz videoda milyarder, genç halinin oyunu oynarken görüldüğü solmuş eski fotoğraflarını da paylaşıyor.

Pickleball, 1965'te Gates'in memleketi Seattle'dan çok uzak olmayan Bainbridge Adası, Washington'da icat edildi. Gates, babası Bill Sr.'nin oyunun üç mucidi ile arkadaş olduğunu söylüyor: Bill Bell, Barney McCallum ve Joel Pritchard.

Pritchard daha sonra Washington'un vali yardımcısı oldu. USA Pickleball'ın söylediğine göre, oyun ailelerin badminton setinin sadece bir kısmını bulabildikleri ve bu yüzden pinpon kürekleri ve delikli bir top ile doğaçlama yaptıkları bir gün icat edildi.

Gates, “Tamamen Seattle'a özeldi” diyor ve devam ediyor: “Yani, icat edildikten 50 yıl sonra havalanmaya başlaması ve şimdi inanılmaz bir ivmeye sahip olması biraz şaşırtıcı.