Güncellemeyi Unuttuğumuz Bu Programlara Dikkat!

PC kullanıcılarının, güncellemeden kesinlikle kullanmaması gereken, en tehlikeli yazılımları açıklıyoruz!

Bu programları güncellemeyi unutmayın!

Güncellenmeyen programların PC'lerde büyük risklere yol açabildiği biliniyor. Avast'ın yeni PC Trends raporu, bu tehlikenin dinmediğini bir kez daha gösterdi.

Avast'ın raporu, 116 milyon Windows'lu bilgisayarda çalışan en popüler uygulamaların yüzde 52'sinin en son sürüme güncellenmediğini söylüyor. Son sürüme güncellenmemiş olan programların başında Oracle Java, Adobe Flash Player (ActiveX) ve Foxit Reader geliyor. Özellikle ilk iki programın adı, kritik açıklarla ve güvenlik delikleriyle sıkça anılıyor.

Detaylara baktığımızda rapor, 24 milyon PC'nin eski sürüm Java Runtime 6 veya 7'yi kullandığını, 26 milyon son sürümde olsa da yüzde 70'ten fazlasının en son yamayı yüklemediğini söylüyor. Flash Player'da ise durum daha kötü. Kullanıcıların yüzde 99'u Internet Explorer'ın Flash Player'ını güncellemezken, Foxit Reader kullanıcılarının yüzde 92'si yazılımın eski bir sürümünü kullanıyor.

İlk 10 sırada yer alan diğer yazılımlar, şunlar: GOM Media Player, Nitro Pro, WinZip, DivX, Adobe Shockwave Player, 7-Zip ve Firefox. Listeye bir web tarayıcısının sızmış olması gayet ilginç.

En son sürüme güncellenen uygulamaların başında ise yüzde 88'lik başarı oranıyla Google Chrome geliyor. Chrome'u yüzde 84 ile Opera izliyor. Araştırma, birçok kullanıcının hala Windows XP'yi kullandığına da parmak basıyor. Windows XP artık Microsoft tarafından desteklenmediğinden, güvensiz bir işletim sistemi sayılıyor. Avast'ın araştırmasına göre PC'lerin yüzde 6'sında halen Windows XP yüklü.

Okuyucu Yorumları