Güney Korelilerin çok büyük bir kısmı, 1 yıl gençleşmeye hazırlanıyor. Peki neden?

Güney Kore'nin büyük bir kısmı, en azından 1 yaş gençleşmeye hazırlanıyor. Hayır, yanlış okumadınız... Güney Koreliler 1 yaş gençleşiyor. Peki, bu ilginç durumun nedeni ne? Birlikte bakalım...

Güney Korelilerin büyük kısmı, 1 yaş gençleşecek!

Güney Kore'deki herkes, insanlığın uzun süredir bir rüyasını yaşamak ve bir yaş gençleşmek üzere olabilir.

Yeni Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, göreve geldiğinde insanların yaşını düşürmeyi planlıyor. Kulağa garip gelse de, bu kararın iyi bir sebebi var. Çoğu ülkede insanlar doğduktan bir yıl sonra bir yaşını doldurur. Güney Kore'de durum bundan çok daha karmaşık ve 2 yaşında olan bir günlük bir bebeğiniz olabilir.

Şu anda Güney Kore'de üç farklı yaş sistemi kullanılıyor. Geleneksel yaş sistemini kullananlar, önerilen değişiklikle en fazla gençleşecek grup olacak.

Kore yaş sisteminde, doğduğunuz an bir yaşında sayılırsınız. Bunun nedeni, anne karnında geçirdiğiniz zamanın, etkili bir şekilde kullanamamış olsanız da hayatınızın bir parçası olarak sayılmasıdır. Durumu daha da karmaşık bir hale getiren bir şekilde, bu sistemde doğumunuzdan bir yıl sonra değil, yılbaşında bir yaş daha büyürsünüz. Yani, Yılbaşı Gecesi 11:58'de doğduysanız, iki dakika sonra iki yaşına giriyorsunuz.

Bir diğer yaş sistemi olan Yeni Yıl doğum günü sistemi ise doğumda 0 yaşında olmanıza izin veriyor, ancak yine de doğum gününüz yerine her Yeni Yılda bir yaş büyüyorsunuz.

En yaygın kullanılan sistem hala Kore yaş sistemi olsa da, doğumda 0 olduğunuz ve bir yıl sonra aynı gün 1'e döndüğünüz uluslararası sistemi kullananlar da var. Bu birbirinden çok farklı sistemlerin kullanılması, tahmin edilebileceği gibi özellikle bürokratik sorunlara sebep olabiliyor.

Geçiş ekibinin siyasi, adli ve idari alt komitesinin başkanı Lee Yong-ho, herkesi uluslararası yaşa uygun hale getirme kararından bahsederek "Yasal ve sosyal yaşın farklı hesaplamaları nedeniyle, sosyal, sosyal ve diğer idari hizmetleri alırken veya çeşitli sözleşmeleri imzalarken veya yorumlarken yaş hesaplama konusunda sürekli kafa karışıklığı ve anlaşmazlıklardan kaynaklanan gereksiz sosyal ve ekonomik maliyetlerle karşılaştık" diyor.