Halen eski bir Android telefon kullanıyorsanız, bu uygulamaya veda etmeye hazırlanın

Eğer eski bir Android sürümünü çalıştıran eski bir Android cihaza sahipseniz, Google, Takvim uygulamasına veda etmeye hazırlanmanızda yarar var.

Halen eski bir Android telefonunuz varsa, bu uygulamaya veda etmeye hazırlanın

Eğer uzun yıllar boyunca aynı Android telefonu veya tableti kullanıyorsanız, Google Takvim uygulamasına veda etmeye hazırlanmanızda yarar var. Uygulama, Android 8 veya daha yeni bir sürüme sahip olmayan cihazlara yönelik desteğini sonlandırıyor.

Android Police tarafından bildirildiği üzere TheSpAndroid ekibi, Android için Google Takvim’in en son sürümünde bir kullanıcıya “mevcut Android sürümünüzün artık desteklenmediğini” bildiren bir kod ve bir resim tespit etti.

Bu kod içerisinde “Desteklenmeyen İşletim Sistemi__etkin” etiketli bir işaret bulunuyor ve uygulama artık yalnızca Android 8 (Oreo) ve daha yeni sürümlerin desteklendiğine işaret ediliyor. Ancak şimdilik bu kod aktif edilmiş gibi görünmüyor.

Kodun aktif edilmesinin ardından, Google Takvim uygulamasını Android 8’den daha eski bir cihazda çalıştırmayı denerseniz ekranda yeni sürüme geçmenizi söyleyen bir mesaj göreceksiniz. Yine de uygulama, muhtemelen bu telefonlarda ve tabletlerde mobil web tarayıcısı aracılığıyla kullanılabilir olmaya devam edecektir.

StatCounter’ın bildirdiğine göre, dünya çapındaki Android cihazların %2,12’si Android 7 veya Android 7.1 çalıştırıyor ve %3,42’si ise daha eski bir sürüm kullanıyor. Yani genel olarak yaklaşık 20 telefon ve tabletten 1’i bu desteğin sonlandırılmasından etkilenecek. Bu eski cihazlardan bazıları, daha yeni Android sürümlerine yükseltmeye uygun olacaktır, ancak uygun olmayan bir cihaza sahipseniz, yeni bir cihaza yatırım yapmayı düşünmenin zamanı geliyor olabilir.