Hava Yolu Şirketinden 1 Nisan Şakası mı?

Hava yolu şirketi GE'nin Boeing 747 uçağının kameralara yakalanan bu görüntüsü, akıllara 1 Nisan şakası olabileceğini getirdi. Ama değildi...

1 Nisan şakası gibi; ama değil

Malum, tarihler 1 Nisan'ı gösterdiğinde, internette gördüğümüz pek çok habere şüpheyle yaklaşıyoruz, ancak bu defaki olayın şakayla bir ilgisi yok. GE'nin ortaya çıkan bir videosunda, Boeing 747 tipi uçağın kalkış ve iniş görüntüleri yer alıyor. Buraya kadar her şey normal. Bir dakika; o da nesi?! O motorlardan biri, diğerlerine göre daha mı büyük?

Evet, hemen yukarıda yayınlanan videoda da görebileceğiniz gibi, 4 motorlu Boeing 747 tipi uçağın motorlarından biri, diğerlerinden belirgin şekilde daha büyük. Bunun sebebi ise, bu videonun bir test sürüşünden alınmış olması. GE'nin Boeing 777X tipi uçaklar için ürettiği ve şu an test aşamasında olan yeni GE9X motoru, tam 134 inç çapında. Bu da 105 inç çaplı motor kullanan Boeing 747'de göze çarpmasına yetiyor elbette.

GE, bir süre daha bu test sürüşlerine devam edecek gibi görünüyor. Zira yeni GE9X motorunun 2020 yılında servise sunulması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları