Hayata Linux'da başlayan 4 Windows yazılımı!

Bu yazılımlar Windows'ta yokken Linux'ta vardı! İşte Windows'un Linux'tan aldığı o yazılımlar...

Windows'a sonradan gelenler!

Windows'un en yaygın kullanılan işletim sistemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bir geliştirici, yeni bir yazılım geliştirmek istediğinde ilk tercihi genellikle Windows'a yönelik bir uygulama yazmak olacaktır. Ancak, tüm başarılı yazılımlar hayatına Windows'da başlamış bulunmuyor ve bu konuda birkaç iyi örnek var. İşte Linux'dan doğan bazı Windows uygulamaları:

GIMP

Mükemmel bir resim düzenleme yazılımı olan GIMP'i bir çoğumuz yakından tanıyoruz. GIMP, hayatına Windows'a port edilmeden önce Linux'da başlamıştı. GIMP için oluşturulan GTK framework ise, bugün GNOME ve XFCE gibi masaüstü ortamlarının ana parçası niteliğinde ve oldukça önemli.

Banshee Music Player
GIMP, Linux için yazılmıştı
Banshee, iTunes'a benzer başarılı bir müzik çalıcısı. Son zamanlarda ise Ubuntu gibi birçok dağıtımda, Rhythmbox yerine ana müzik çalıcısı olarak kullanılıyor. Banshee'nin bir süre önce yayınlanan Windows sürümü de bulunuyor. Şu anki müzik çalıcınızın sıkıcı olduğunu veya yeterli olmadığını düşünüyorsanız, Banshee'yi deneyebilirsiniz.

Tomboy Notes ve Ubuntu One

Tomboy Notes ve Ubuntu One
Tomboy Notes, not almayı çok kolay bir hale getiriyor

Tomboy Notes

Bu küçük not alma uygulaması, kullanım kolaylığı, biçimlendirme seçenekleri ve Wiki stili bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Organize olmanıza büyük yardımı dokunan yazılımı yükleyebilmek için önce GTK#'yı yüklemeniz gerekiyor.

Ubuntu One - Windows istemcisi (yakında)

Tomboy Notes, not almayı çok kolay bir hale getiriyor
Ubuntu'dan doğan bir Dropbox türü hizmet olan Ubuntu One, Dropbox benzeri birçok hizmet sunuyor ancak sistemle daha sıkı bir şekilde bütünleşiyor. Bunun yanında Dropbox'un aksine, ücretsiz sürümde 5GB boş alan elde ediyorsunuz. Windows istemcisinin kararlı sürümü henüz yayınlanmadı, ancak gizi tutulan beta sürümünü bu adresten elde edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları