Herkes intiharı soruyor. Peki ama prototip?

Çalışan intihar etti ama prototip hala ortalarda yok. Acaba kopya üretimler çoktan başladı mı?

İntiharın ardındaki sır!

Bir hafta önce sizlere 25 yaşındaki iPhone çalışanının, iPhone'a ait prototipi kaybettiği için 12. kattan atlayarak intihar ettiğine dair bir haberi iletmiştik.

Ortada cevaplanmayan soru sayısı fazla; fakat merak edilenlerden bir tanesi ise kaybolan prototip nerede?

Tayvan kökenli fabrika yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Sun Danyong'a zimmetli 16 adet prototip bulunuyordu. Bir tanesi kaybolunca Foxconn güvenlik görevlileri Sun'ın evininin altını üstüne getirdi.

Bir güvenlik uzmanına göre bu durum prototipin çoktan sahte telefon üreticilerinin eline geçtiğini gösteren bir ipucu. "Elektronik dünyasında prototip çalma, kopyalama çokca görülen bir şey" sözleri bir Risk Yönetimi bölgesel yöneticisi olan Dane Chamorro'ya ait.

Diğer bir güvenlik uzmanı olan Nicholas Blank ise fabrikayı koruyan güvenlik görevlilerin çalışanların sadece kimliklerini kontrol ettiğini, böyle yüksek derecede önemli bir yerde fabrikaya giren çıkan herkesin baştan aşağıya taranması gerektiğini belirtti.

Çoğu cep telefonu piyasaya çıktıktan sonra kopyalansa da henüz yapım aşamasındayken kopyalanmaları da an meselesi olabiliyor. Bakalım Apple'ın prototipi ile ilgili gün geçtikçe hangi bilgileri elde edeceğiz. Yoksa prototip sahte cep telefonu üreticinin elinde hayat mı bulacak?

Okuyucu Yorumları