Hesap Makinesiyle Nasıl Space Invaders Oynanır?

Casio, 1980 yılında tanıttığı Space Invaders oynatan hesap makinesini geri getiriyor. Peki, bir hesap makinesiyle nasıl oyun oynanıyor?

Casio'dan "oyunlu" hesap makinesi

Casio, 1980 yılında MG-880 adında bir hesap makinesi piyasaya sürmüştü fakat bu hesap makinesi, diğerlerinden çok farklı bir özelliğe sahipti. Dönemin popüler oyunu Space Invaders bu cihaz üzerinde oynanabiliyordu. Gelen haberlere göre Casio, bu eğlenceli hesap makinesini canlandırmaya niyetli. Hatta çok yakında yeniden raflarda olacak.

Casio'nun 1980 yılında piyasaya sürdüğü MG-880 hesap makinesi, o dönemin en çok kullanılan cihazlarından biriydi kuşkusuz. Hayatın içinde pek çok noktada o dönem yoğun olarak kullanılan hesap makinelerine artık pek ihtiyacımız yok, zira ceplerimizde akıllı telefonlar var. Fakat Casio bu kez MG-880'nin eşsiz özelliğinden yararlanmak üzere onu geri getiriyor.

MG-880'i diğer basit hesap makinelerinden ayıran özelliği Space Invaders oynayabilmesiydi. Bunu, akan sayılara uyacak şekilde ondalık sayıları kullanarak sağlayan Casio MG-880, böylece "işgalcileri" yakalayabiliyordu.

Casio'nun yeni hesap makinesinin adı ise SL-880 olacak ve Japonya'da 23 Mart'ta satışa sunulacak. Hemen yukarıdaki videoda da Casio SL-880'nin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları