Honda, sanal gerçekliğin geleceğinin bu sıra dışı sandalyede olacağını düşünüyor

Honda, yeni ve sürükleyici bir XR deneyimi için kolları sıvadı. Japon otomobil üreticisi, UNI-ONE ismini verdiği sıra dışı tekerlekli sandalye ve bir VR başlığını birleştirerek sanal gerçekliğin geleceğine şekil vermek istiyor.

Honda, sanal gerçekliğin geleceğinin bu sıra dışı sandalyede olacağını düşünüyor

Honda, bu yıl Austin’de düzenlenecek SXSW festivalinde, katılımcıları bir VR başlık takmaya ve şık bir tekerlekli sandalyeye oturmaya davet edeceği yeni bir “Genişletilmiş Gerçeklik Hareketlilik Deneyimi” etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

Bu etkinlik, Honda'nın Segway’e benzer kendi kendini dengeleme teknolojisine sahip kişisel bir mobilite cihazı olan ve sürücülerin vücutlarını belirli bir yöne eğerek araca yön vermelerini sağlayan yeni UNI-ONE’ını temel alıyor. Japon otomobil üreticisi, UNI-ONE’ı engelli insanlar için bir mobilite cihazı olarak tanıtıyor ancak bu kadarla sınırlı kalmayıp herkes için bir eğlence seçeneği olabileceğini söylüyor. Şirket, kollarını uzatmış ve çocuksu bir gülümsemeyle sandalyede otururken başlık takan bir adamın görüntülerini ve videosunu paylaştı.

Honda Amerika Başkan Yardımcısı Hirokazu Hara, basın açıklamasında “Honda XR Mobilite Deneyimi ile kişisel mobilitenin neşesini ve özgürlüğünü eğlence uygulamalarına genişletiyoruz” diyor ve devam ediyor: “UNI-ONE’ı sürmenin benzersiz fiziksel deneyimini son derece sürükleyici dijital eğlenceyle birleştirerek Honda, genişletilmiş gerçeklik teknolojilerini bir sonraki seviyeye taşıyan yepyeni bir multimodal deneyim yaratıyor.”

Honda, insanların XR Mobility Experience’a lunaparklar, eğlence tesisleri, mağazalar ve alışveriş merkezleri de dahil olmak üzere hem iç hem de dış mekanlarda “engelsiz alanlarda” katılmasını öngördüğünü söylüyor. Şirket, “gökyüzünde süzülmenin huzur verici hissini veya bir yarım boruda süzülmenin heyecan verici hissini deneyimleyebileceğiniz” bir “VR maceranızı seçin” deneyimi sözü veriyor. Ayrıca Honda, UNI-ONE’ın, oyuncuların serbestçe hareket ederken ellerini kullandığı bir yarış oyunu veya oyuncuların belirli rotaları takip ettiği bir oyun gibi XR oyunlarında bir mobilite cihazı olarak kullanılabileceğine inanıyor.

Elbette Honda, VR oyunlarına daha fazla fiziksel hareket eklemeyi düşünen ilk isim değil. Örneğin araştırmacılar, oyuncuların sanal alanda bacaklarını yukarı ve aşağı kaldırarak koşmalarına imkan tanıyan Dance Dance Evolution tarzı bir mat da tanıttı. Diğer deneyler arasında, herhangi bir yönde yürümeyi simüle eden ve VR oyunlarını daha da sürükleyici hale getiren koşu bantları yer alıyor.