Huawei İçin ABD'den İyi Haber Geldi

ABD, Huawei ile çalışması yasak olan firmalara Huawei ile 5G üzerinde çalışma izni vermeyi planlıyor.

ABD'den Huawei'ye güzel haber

ABD hükümeti, Amerikan şirketlerinin mühendislerine "Huawei ile standart hazırlama görüşmeleri yapma izni" vermeyi planlıyor.

Amerikan şirketlerinin Çin merkezli Huawei ile iş yapmaları, ABD Ticaret Bakanlığı'nın kararı nedeniyle şu an yasak. Yasaklar halen yürürlükte, ancak bazı Amerikan firmaları, Huawei ile iş yapma lisansını almış durumdalar.

Huawei ile hangi etkinliklere izin verileceği konusu, ABD'li teknoloji firmalarının kafasını karıştırmış durumda. Bazı şirketler, mühendislerinin Huawei ile resmi olmayan görüşmelere katılmasını yasaklamış durumdayken bazıları, resmi görüşmelerde sessiz kalmayı tercih etti.

ABD yönetiminin endişesi, Huawei'nin standartların belirlenmesinde daha çok söz sahip olması ve ülkeyi dezavantajlı bir durumda bırakması. Reuters'a konuşan kaynaklara göre ABD Ticaret Bakanlığı, ABD firmalarına Huaewi'nin de bulunduğu standart toplantılarında konuşma izni verecek bir karar taslağı hazırlıyor. Kuralın uygulanması, itiraz edebilecek diğer kurumların onayına bağlı olacak.

Hatırlayacağınız üzere ABD'nin Huawei'ye getirdiği yasaklar, ulusal güvenlikle ilgili endişelerden kaynaklanıyor. Bununla birlikte ABD, şimdiye kadar iddialarıyla ilgili bir kanıt ortaya koymadı.

Okuyucu Yorumları