Huawei Mate 20 Pro ile Makro Çekim Örnekleri

Huawei Mate 20 Pro ile Belgrad Ormanı'nda, makro mantar fotoğrafları çektik. Peki, Huawei Mate 20 Pro'nun makro çekim modu ne kadar başarılı?

Huawei Mate 20 Pro ile makro çekim

Huawei Mate 20 Pro kısa bir süre önce satışa sunulmuş ve bizler de CHIP Online olarak Huawei'nin yeni amiralini derinlemesine incelemiştik hatırlarsanız. İncelemede de bahsettiğimiz gibi Mate 20 Pro'nun fotoğraf yetenekleri oldukça ileri seviyede. Özellikle makro çekim modunda diğer başka akıllı telefonların çekemediği kadar yakından net fotoğraflar çekebilen Mate 20 Pro, bu özelliğiyle gerçekten de görenleri etkiliyor. Peki, gerçekten de dendiği kadar var mı?

Huawei, bu sorunun cevabını gidermek için geçtiğimiz günlerde Belgrad Ormanı'nda bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik çerçevesinde Huawei Mate 20 Pro ile Belgrad Ormanı'nda dolaşarak makro çekimler yaptık ve kadrajımızı makro fotoğrafçılığa çok uygun olan mantarlar süsledi. Peki, Huawei Mate 20 Pro'nun makro çekim modu ne kadar başarılı? Hemen aşağıdaki galeride veya burada Mate 20 Pro ile çektiğimiz makro fotoğrafları görebilir, kararı siz verebilirsiniz.

HUAWEI Mate 20 Pro ile çekilmiş İstanbul'un göz alıcı mantarlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise yazının devamını okuyabilirsiniz. Binlerce farklı mantar türüne ev sahipliği yapan ve bu konuda Türkiye'nin en büyük ekolojik değerleri arasında gösterilen İstanbul Belgrad Ormanı'nda görüntülenen bazı çok değerli mantar türleri, dünyada da ciddi anlamda şöhret sahibi.

Ölümsüzlük Mantarı: Kırmızı Reishi

Kırmızı Reishi veya Ganoderma Lucidum mantarının ticari anlamda çok önemli bir değeri var, çünkü bu mantar cinsi Ölümsüzlük Mantarı olarak biliniyor. Asya ülkelerinde özel olarak yetiştirilen mantarın gramı yüzlerce liraya satılıyor. Özellikle geleneksel Çin ve Japon tıbbında çok uzun zamandır kullanılsa da mantarın hastalıklara iyi geldiğine dair hiçbir bilimsel veri bulunmuyor. Türkiye'de doğal ortamlarda kendiliğinden yetişen bu türe İstanbul Belgrad Ormanı'nda sıkça rastlamak mümkün.

Japonya'da kilosu 1000 dolar: Matsutake Mantarı

Dünyada nadir bulunan Matsutake Mantarı, Türkiye'de tamamen doğal alanında, sedir ağaçlarının altında yetişiyor. Dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında gösterilen Matsutake Mantarı, ülkemizde köylüler tarafından kilosu ortalama 20 TL'ye satılıyor. Çeşitli işlemlerden geçerek kısa süre içerisinde özel kutularla ihraç edilen mantar, Japonya'da kilogram başına 1.000 Amerikan Doları fiyatlara alıcı bulabiliyor. Aromalı tadıyla dikkat çeken mantar türünü Japonlar, değer verdikleri birisine hediye olarak da takdim ediyor.

Dünyanın en ölümcül mantarı: Amanita Phalloides (Köygöçüren)

Yenmesi sonucunda bir hafta içerisinde insanı öldürebiliyor. Şapkasının üst kısmı zeytin yeşili renginde olan bu mantar türü, İstanbul Belgrad Ormanı'nda özellikle sonbahar aylarında görülüyor. Mantar kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 95'ine yol açan mantarın Türkçe ismi ise Köygöçüren.

Mantarlar hakkında doğru bilinen yanlışlar

  • Beyaz mantarların zehirli olmadığı inancı yanlış. Birçok zehirli mantar türü beyaz renklere sahip. Özellikle orman zeminindeki ışık oyunları sebebiyle aslında beyaz olmayan, örneğin açık yeşil bir mantarı beyaz zannetmek de olası.
  • Bir mantar türünü böcek veya hayvanlar yiyebiliyorsa insanların da yemesinde sakınca olmadığı düşüncesi yanlış, çünkü mantarlar her canlıyı farklı etkileyebiliyor. Örneğin çoğu zehirli mantar sincap ve böcekleri hiç etkilemezken insanları günler içerisinde öldürebiliyor.
  • Zehirli mantarlar hemen öldürmeyebilir. Örneğin zamanla böbrek yetmezliğine yol açarak beş ay sonra da yiyen kişiyi öldürebilen mantar cinsleri var.
  • Zehirli mantarlara dokunmak zarar vermez, mantarın zehri ancak sindirim sistemine karıştıktan sonra etkisini göstermeye başlar.

HUAWEI Mate 20 Pro mantarları nasıl bu kadar detaylı çekiyor?

HUAWEI Mate 20 Pro piyasadaki en iyi akıllı telefon kamera sistemine sahip. Ultra geniş açı lens desteğiyle gelen üçlü Leica kamera, kullanıcılara geniş bir perspektiften çekim seçeneği sunuyor. Mate 20 Pro yeni kamera sistemi, objektiften 2,5 cm uzaklığa kadar nesnelerin net görüntülerinin çekilmesine imkan veren makro özelliği ile de bir ilke imza atıyor. Cihazın ultra geniş açılı ve makro desteği sunan lens yapısı, Mate 20 Pro'yu aynı zamanda çok yönlü bir kamera haline getiriyor.

Okuyucu Yorumları