Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

Hangi akıllı saati satın almalı sorusunun yanıtını 5 maddede Huawei Watch GT2 Pro üzerinden veriyoruz. İşte Watch GT2 Pro'yu diğer saatlerden ayıran yönleri ve Watch GT2 Pro satın almak için 5 neden!

Huawei Watch GT 2 Pro için 5 neden?

Evet, bu makalemizde bir süredir kullandığımız Huawei'nin Watch GT2 Pro akıllı saatini değerlendireceğiz ve en önemlisi bu saati satın almak için 5 nedeni sıralayacağız.

Biliyorsunuz, akıllı saatler hayatımızın vazgeçilmez öğeleri arasındaki yerini aldı ve artık hemen hepimizin kolunda bir şekilde ya bir akıllı saat ya da bir akıllı bileklik yer alıyor. Tabii ki daha önce hiç akıllı saat kullanmamış olanlar da var ve bu makalenin onlar için de bilgilendirici olacağını düşünüyoruz.

Öncelikle şu ayrımı yapmak lazım, bir akıllı saat mi istiyorsunuz, yoksa bir akıllı bileklik mi? İkisi arasındaki temel fark, akıllı saatlerde bilekliklere göre daha fazla özelliğin yer alması olurken, elbette tasarımsal olarak da birbirlerinden ayrılıyorlar. Eğer kolunuzda bant şeklinde bir bileklik değil de geleneksel saatler gibi görünsün ve üzerine bir de birtakım akıllı özellikler içersin istiyorsanız, o halde tercihiniz Watch GT2 Pro gibi kadranlı modellerden yana olacaktır.

Akıllı özelliklerden kastımız, kuşkusuz telefonunuza gelen tüm bildirimleri görebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir dizi özellik. Onlardan da bahsedeceğiz, ancak artık söze başlayalım ve ilk olarak Watch GT2 Pro'nun tasarım yönüyle olan farkını anlatmaya başlayalım.

Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

1 - Premium Malzeme ve Şık Tasarım

Huawei Watch GT2 Pro, hem sportif hem klasik tasarımlı bir saat isteyenlere hitap ediyor. Farklı kayış seçenekleriyle saati hem sportif hem daha ağır başlı bir saate çevirmeniz mümkün olurken, elimizdeki model klasik tasarıma sahip ve kol bandı deri malzeme içeriyor. Ayrıca dilerseniz terletmeyen silikon kayışla da daha sportif bir görünüm kazandırabiliyorsunuz. Hangisini seçerseniz seçin, saatin arayüz seçeneklerini dilediğiniz gibi değiştirerek de her gün farklı bir saat kullanıyormuş hissiyatını elde edebiliyorsunuz zaten. Watch GT2 Pro, 200'den fazla arayüze sahip, böylece saati her gün farklı bir görünüme kavuşturabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuzun galerisinde bulunan sevdiğiniz bir fotoğrafı da saat arayüzü olarak kullanabiliyorsunuz.

Öte yandan bu saatin ekranı safir cam malzemeye sahip. Ekranda, elmastan sonra en sağlam malzeme kullanılmış ve bu da uzun ömürlü bir saat olmasını sağlıyor. Yani saati bir yere çarptığınızda veya düşürdüğünüzde endişelenmenize böylece gerek yok, bu şekilde çizilmelerin önüne geçilmiş durumda. Ayrıca saatin çerçevesi de titanyum malzemeden oluşuyor. Aynı şekilde çerçeveye zarar verme ihtimaliniz de böylelikle oldukça düşük.

Bu bağlamda ilk neden olarak, saatin sağlamlığını gösterebiliriz. Gerçekten sağlam bir saat arıyorsanız tercihinizi Watch GT2 Pro'dan yana kullanmanız doğru olacak.

Ayrıca sağlamlığının yanında kolunuza temas eden iç yüzeyinde de seramik malzemenin kullanılmış olması bir diğer avantajı. Bu sayede hassas ciltli olanlar ve alerji nedeniyle saat kullanamayanlar için de uygun bir model oluyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

2 - Yaşam Asistanı

Akıllı saatlerin yetenekleri zaman içinde gelişti ve çeşitlendi. İlk etapta adım sayma özelliği ile yola çıkan bu cihazlarda artık pek çok farklı işlevi görebiliyoruz. Huawei Watch GT2 Pro bu alanda da fark yaratıyor, zira tam olarak bir yaşam asistanı şeklinde davranabiliyor. Bunu nasıl yapıyor derseniz, telefonunuza gelen tüm uygulamalardan izin verdiklerinizin bildirimlerini ekranında görüntüleyebiliyor. Böylece akıllı bildirimlerle telefonunuzu cebinizden çıkartmanıza gerek kalmadan, saat üzerinden tümüne ulaşabiliyorsunuz.

Tabii ki iş sadece bu kadarla sınırlı değil. Telefonunuza gelen çağrıları da saat üzerinden cevaplayabiliyor veya reddedebiliyorsunuz. Öte yandan saat üzerinden müzik dinleyebiliyor ve hatta fotoğraf bile çekebiliyorsunuz. Telefonunuzu uzağa koyduğunuzda Watch GT2 Pro'ya dokunarak kolayca fotoğraf çekmeniz mümkün oluyor ki, bundan özellikle yalnız gezginler çok faydalanacak ve bu sayede çeşitli manzaralarda güzel anılar biriktireceklerdir diye düşünüyoruz.

Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

3 - Tam Bir Spor Koçu

Tabii ki işin bir de spor boyutu var ki, Watch GT2 Pro bu alanda rakipsiz demek mümkün. Zira cihaz tam bir spor koçu. 100'den fazla spor türünü destekleyen saat, böylece çok geniş ölçüde aktivite desteği sunuyor. Yani ister kayak yapın, ister golf oynayın her spor türüne uygun bir seçenek bu saatte yer alıyor.

Saat üzerinde spor türleri temelde 6 ana kategoriye ayrılmış durumda. Ekstrem, kış, su, spor, kapalı alan ve eğlence gibi 6 başlık altında ise 100'den farklı spor çeşidi yer alıyor. İster bisiklete biniyor olun, ister spor salonunda ağırlık kaldırın veya yoga yapın, her koşulda bu saat sizi takip ediyor. Elbette iş sadece takip etmekle de bitmiyor; spor yaparken harcadığınız eforu, yaktığınız kaloriyi, kalp ritminizi, planladığınız hedeflerinizi size sürekli olarak bildiriyor ve sonrasında da bunları analiz ederek grafiklerle telefonunuza aktarıyor. Burada Huawei Sağlık uygulamasından yardım alıyorsunuz. Telefonunuza yükleyeceğiniz Huawei Sağlık uygulaması üzerinden, saatin hakkınızda topladığı tüm verileri bir arada derli toplu şekilde görmeniz mümkün.

Watch GT2 Pro'nun spor konusunda önemli bir diğer yeteneği ise, hangi sporu yapıyor olursanız olun, siz harekete geçtiğiniz anda, hangi sporu yaptığınızı algılayarak takibe başlıyor oluşu. Bu arada Watch GT2 Pro'nun elbette dahili GPS'e sahip olduğunu ve ayrıca 5 ATM seviyesinde suya dayanıklı olduğunu da belirtelim. Bu sayede 50 metreye derinliğe kadar dayanıklılık sağlayabiliyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

4 - Sağlıklı Bir Yaşam İçin

Spor dedik, buna bağlı olarak sağlığa da değindik, fakat işin sağlık boyutunu, sporla ilginemeseniz bile farklı bir şekilde ele alıyor Watch GT2 Pro. Bu noktada farklı birtakım özellikleri daha var. Hepimiz elbette sağlığımıza önem gösteriyoruz, ancak sağlıklı bir birey olduğumuzu anlamamız için birtakım emareler var. Mesela kalp ritmi; evet, bu emaralerin başında geliyor ve elbette herkes nabzını kendi ölçerek kalp ritmi hakkında fikir edinebilir. SpO2 olarak da bilinen kandaki oksijen değerini ise ancak bir sağlık merkezinde öğrenebilirsiniz. Fakat saatiniz Watch GT2 Pro ise, bunu direkt saatten okuyabiliyorsunuz.

Watch GT2 Pro, kan oksijen satürasyonu olarak da bilinen SpO2 ölçümünü günün her saati, anlık olarak ölçümleyebiliyor. Böylece önemli bir yaşamsal fonksiyona ilişkin fikriniz oluyor. Yaptığı ölçümleri günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak düzenleyebilmesi de geriye yönelik takip sağlamanızda fayda gösteriyor.

Buna ayrıca stres takibini ve uyku analizini de ekleyebiliriz. Özellikle TruSleep 2.0 özelliği sayesinde kapsamlı raporlar hazırlayabiliyor Watch GT2 Pro. Bu sayede yorgun uyandığınız bir sabahın sebebini, tabloya bakıp anlayabiliyorsunuz. Böylece tıbbi bir yardım almanız gerekiyorsa, bunu erken fark etmenizde ön ayak olabiliyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Satın Almak İçin 5 Neden?

5 - Uzun Pil Ömrü

Peki, tüm bunları yapabilen bir akıllı saatin pil ömrü ne kadardır sizce? Hayır, Watch GT2 Pro'yu her 2 günde 1 şarj etmenize gerek yok. Tam 14 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor Watch GT2 Pro ve böylece saati şarj etmeyi unutuyorsunuz demek mümkün; bu da önemli bir diğer alametifarikası oluyor.

Saatin bir kablosuz şarj pedi var. Şarj edeceğiniz zamanlarda bunu kullanıyorsunuz. Ancak vaktiniz yoksa bile 5 dakikalık hızlı şarj ile 10 saate kadar kullanım ömrü sunabiliyor. Şarj konusundaki bir başka yeteneği de ters şarj özelliğini desteklemesi. Bu sayede telefonunuzdan ters şarj yoluyla da şarj edebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak piyasada çeşit çeşit akıllı saat seçeneği var, ancak saydığımız özellikleriyle Watch GT2 Pro'nun onlar arasında öne çıktığını söyleyebiliriz. Biz geçtiğimiz ekim ayından bu yana Watch GT2 Pro'yu kullanıyoruz; bu süre içinde bir hayli memnun kaldık ve bahsettiğimiz özellikleriyle de diğer saat çeşitlerine nispeten öne çıktığını gördük. Elbette takdir yine sizlerin olacak, fakat iyi bir akıllı saat arıyorsanız Watch GT2 Pro bizim önerimizdir.

Huawei Watch GT2 Pro Teknik Özellikleri

  • Ekran 1.39 inç AMOLED
  • Çözünürlük 454x454 HD
  • İşlemci Kirin A1 + STL4R9
  • Hafıza 4 GB
  • Pil Ömrü 14 gün
  • Su Koruması 5 ATM
  • Uyumluluk Android, iOS
  • Bağlantılar Bluetooth 5.1, BLE, GPS
  • Boyutlar 46.7 x 46.7 x 11.4 mm
  • Ağırlık 52 gr. (Kayışsız)