Hükumet Saldırılarına Google Önlemi!

Google, son zamanlarda çok sık bahsi geçen hükumet destekli saldırılara karşı, kullanıcılarını böyle uyaracak!

Hükumet saldırılarına Google önlemi!

Veri güvenliği ve gizliliğinin öneminin arttığı bu dönemde Google, hükumet destekli saldırılar konusunda duruşunu, yeni uygulaması ile bir kez daha ortaya koydu.

Google'ın Güvenlik Blog'unda yayınlanan bir yazıya göre firma, 2012 yılından beri kullanıcılarını, hesapları hükumet destekli bir saldırı ile karşı karşıya kaldığından şüphelendiğinde uyarıyor. Bir yıl önce bu durumu kullanıcıya daha da belirgin hale getirmek için bildirimlerin sunulma şekli değişmişti ve kolaylıkla gözden kaçabilecek olan küçük uyarı modelinden vazgeçilmişti.

Google Arama Geçmişi Silme ve Temizleme Rehberi...

Her ne kadar çoğu kullanıcı bu tür bir uyarı ile hiç karşılaşmayacak olsa da, Google bir kez daha bu tür saldırılara dikkat çekiyor ve açıklıyor: "Bu uyarı, hesabın kesinlikle ele geçirildiği veya genel bir saldırı olduğu anlamına gelmiyor. Bunun yerine, hükumet destekli bir saldırganın muhtemelen kullanıcının hesabına veya bilgisayarına phishing veya kötü amaçlı yazılımlar aracılığı ile erişim sağlamaya çalıştığı değerlendirmemizi yansıtıyor."

Doğal olarak bu uyarının ardından Google, kullanıcıların bir Güvenlik Kontrolü'nden geçmelerini ve her şeyin güvenli olduğundan emin olmalarını istiyor. Ayrıca, firmanın hizmetlerinin pek çoğunun sunduğu çift-etkenli doğrulama sisteminin de aktif edilmesini öneriyor...

Okuyucu Yorumları