İki büyük kılıf üreticisinin "hırsızlık" kavgası mahkemeye taşındı

Aksesuar üreticisi Dbrand, önemli rakibi Casetify'a "hırsızlık" davası açtığını duyurdu. İddiaya göre Casetify, bazı ürünlerinde Dbrand'ın tasarımlarını "amatör bir şekilde" kullandı.

İki büyük kılıf üreticisinin "hırsızlık" kavgası mahkemeye taşındı

Aksesuar üreticisi Dbrand, şeffaf Teardown ürünlerinin tasarımlarını çaldığı iddiasıyla diğer bir üretici olan Casetify’a karşı milyonlarca dolarlık bir dava açtı. YouTuber Zack “JerryRigEverything” Nelson ile işbirliği içinde oluşturulan kaplama ve kılıflar, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve oyun sistemleri gibi uygulandıkları cihazların iç yapısına benzeyecek şekilde tasarlandı. Dbrand ve Nelson, Casetify’ın bu tasarımları Inside Out serisinde kullanmak için çaldığını söylüyor.

Nelson’ın belirttiğine göre kendisi ve Dbrand, her Teardown kılıfının her cihazın iç kısmının doğru bir temsili olmasını sağlamak için büyük bir çaba gösteriyor. Ayrıca, X’te yayınladıkları bir video ve eşlik eden yazıda, hayranların bulması için birkaç gizli sürpriz eklediklerine de dikkat çekiliyor.

Diğer şeylerin yanı sıra, Casetify'ın Inside Out kılıflarının, Teardown ürünlerinde bulunan ve Nelson’ın imzası niteliğindeki “cam camdır ve cam kırılır” (glass is glass and glass breaks) ifadesini içeren etiketin kötü maskelenmiş bir versiyonunu da içerdiğini iddia ediyorlar. Nelson, Casetify’ın kılıflarının baskı kalitesinin “olağanüstü derecede düşük” olduğunu söyleyerek Casetify’a karşı açıklamasını biraz daha sertleştiriyor ve hatta Dbrand’ın logosunun Casetify kılıfının üzerinde bile göründüğü iddia ediliyor.

Nelson, videosunda yaptığı açıklamada, bu hikayenin yılın başlarında, bir X kullanıcısının Casetify’ın bir Samsung telefonu için iPhone’un iç kısımlarını gösteren “şeffaf” bir kılıf sattığını iddia ettiği zamana dayandığını söylüyor.

Casetify daha sonra pazarlandıkları cihazların iç özelliklerini daha doğru temsil eden Inside Out serisini piyasaya sürdü. Nelson, Teardown ekibinin bir cihazın iç parçalarının bir kopyasını oluşturmak için son derece ayrıntılı bir tarayıcı kullandıktan sonra taramayı temizlemek için saatlerini harcadığına dikkat çekiyor. Hatta bir kılıfın daha çekici görünmesi için şarj bobinini açığa çıkarmak gibi bazı yaratıcı özgürlükler bile uygulanıyor. Nelson ve Dbrand’ın belirttiğine göre Casetify’ın Inside Out kaplamaları ve kılıfları, Teardown serisi için kullandıkları değiştirilmiş tasarımlarla tam olarak eşleşiyor.

Bu hafta Toronto mahkemesinde açılan davada Dbrand, Casetify’ın 45 Inside Out ürününde telif hakkıyla korunan çalışmalarını ihlal ettiğini söyledi. Diğer şeylerin yanı sıra belirtilmemiş cezai ve örnek teşkil edecek tazminatlar talep ediyor.

Perşembe öğleden sonra, Nelson ve Dbrand’ın suçlamalarını yayınlamasından birkaç saat sonra Casetify, tüm Inside Out ürünlerini web sitesinden kaldırdı.