İngiltere, en azından kararlı kripto para birimleri (stable coin) için büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

İngiltere hükümeti, kararlı kripto para birimlerini (stable coin) günlük ödemelerde kullanmak üzere bazı düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

İngiltere'den, kararlı kripto paralar için dev hamle

İngiltere hükümeti, kararlı kripto paralar (stable coin) için bir düzenleme getireceğini ve ülke çapındaki mağazalarda geçerli bir ödeme şekli olarak kullanılabileceklerini duyurdu. Kararlı kripto paraları düzenleme kararı, ülkenin “kripto varlık teknolojisi ve yatırımında küresel bir merkez” haline gelmesine yönelik daha geniş planların bir parçası.

Kararlı kripto paraları düzenleme planı, hükümetin ilgilendiği daha büyük bir ekonomik hamle paketinin parçası. Diğer öğeler arasında, firmaların yenilik yapmasına olanak sağlayacak bir finansal piyasa altyapısı sanal alanının başlatılması da yer alıyor. Kripto endüstrisi ile hükümet, kripto varlık pazarını iyileştirmek için vergi sistemini iyileştirmek istiyor ve bu yaz Kraliyet Darphanesi ile Fungible Token (NFT) üzerinde çalışmalar yürütecek.

Kararlı kripto para (Stable coin) nedir?

Kararlı kripto paraların diğer kripto para birimlerinden farklı, istikrarlı bir değere sahip olmaları. Başka bir deyişle fiyatlandırma açısından Bitcoin ya da Etherum gibi dalgalı bir seyir takip etmiyorlar. Çoğu stablecoin'in fiyatı, ABD doları gibi gerçek paralara veya altın gibi varlıklara sabit durumda.