Instagram artık resmen "evrensel" bir uygulama!

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması, nihayet Microsoft'un Evrensel Windows Platformu'na dahil oldu!

Instagram, artık "evrensel"!

Microsoft'un büyük beklentilerle kullanıma sunduğu, oldukça önemli yenilikler getiren ama yine de henüz beklenen ilgiyi belki de tam olarak görmeyen Evrensel Uygulamalar Platformu öyle görünüyor ki önemli bir destek almaya hazırlanıyor. Facebook bünyesindeki popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram artık bütün Windows tabanlı cihazlarda kullanıma sunulmaya başlayacak.

Instagram'ın Windows'a özel bu uygulaması halihazırda Windows Store üzerinden indirilmeye hazır durumda. Söz konusu uygulama bir Evrensel Uygulama statüsünde olduğu için kullanıcılar onu hangi cihazdan indirirse indirsin (Windows 10 masaüstü, dizüstü bilgisayar ya da tablet) uygulama bütün bu cihazlarda aynı şekilde çalışacak.

Yine de bu cihazlar arasında uygulamanın kullanımı açısından bazı ufak farklılıklar olabileceğini de ekleyelim. Örneğin kullanıcılar masaüstü bir cihazdaki Instagram'da fotoğraf çekme, düzenleme ya da yayınlama gibi olanaklara sahip olmayacak. Bunun nedeni aslında bizzat uygulamanın doğasıyla doğrudan bağlantılı. Zira Instagram'ın daha çok mobil ağırlıklı ve insanların daha çok dışarıdayken fotoğraf çekip yayınladığı bir uygulama olarak kalmak istediğini söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları