Instagram, özelleştirilebilir bir yapay zeka arkadaşı geliştiriyor

Yeni söylentiye göre Instagram, özelleştirilebilir bir yapay zeka arkadaşı üzerinde çalışıyor. Eğer bu doğruysa kullanıcılar, ırk, cinsiyet, yaş ve kişilik seçenekleriyle yapay zeka dostlarını oluşturabilecekler.

Instagram, özelleştirilebilir bir yapay zeka arkadaşı geliştiriyor

Meta'nın gerçek ünlüleri model alan distopik yapay zeka fenomenlerinin hemen ardından, sosyal ağ platformu Instagram'ın kendi özelleştirilebilir yapay zeka arkadaşları üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Kod araştırmacısı Alessandro Paluzzi, yapay zekanın gösterildiği Instagram arayüzlerinin ekran görüntülerini tweet'ledi. Kullanıcılar yakında istedikleri ırk, cinsiyet, yaş ve kişiliğe sahip bir yapay zeka oluşturabilecek. "Arkadaş" için kişilikler arasında çekingen, yaratıcı, hevesli, esprili, pragmatik ve güçlendirici seçenekleri yer alıyor. Diğer özelleştirmeler arasında yapay zekanızın ilgilenmesi için seçebileceğiniz belirli ilgi alanları, seçtiğiniz benzersiz bir ad ve görünüşe göre bir görsel oluşturma yapay zekası kullanılarak oluşturulmuş bir avatar yer alıyor.

Şirketlerin yapay zekayı kişisel bir dost ya da kullanıcılar için daha aklı başında bir kaynak olarak kullanma çabası son zamanlarda pek de işe yaramıyor. Örneğin eşler arası ruh sağlığı uygulaması Koko, platformun 4.000 kullanıcısına danışmanlık yapacak bir yapay zeka denemeye karar vermişti. Şirketin kurucu ortağı Rob Morris bu yılın başlarında Gizmodo'ya "geleceğin bu olacağını" söylemişti.

Kullanıcılar, OpenAI'nin ChatGPT3'ünden yararlanan Koko Bot'u kullanarak yanıtlar alabiliyor ve bu yanıtlar daha sonra düzenlenebiliyor, gönderilebiliyor ya da tamamen geri çevrilebiliyordu. Bu araç kullanılarak 30.000 mesaj oluşturulduğu ve olumlu yanıtlar alındığı bildirildi, ancak Koko sohbet botu pek işe yaramadığı için fişi çekildi.

Özelleştirilebilir bir yapay zeka sohbet robotu, Meta'nın kötü tasarlanmış bir trendi kovalamak için yaptığı en son şey olabilir. Görünüşe göre Meta, sosyal medya odağından yapay zeka odağına dönme arayışında her yolu deniyor. Bu ayın başlarında Meta, Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp'ta, gerçek ünlü yüzlerden esinlenerek modellenmiş sohbet robotları olan 28 yapay zeka fenomenini tanıtmıştı.