İnstagram, Meta Onaylı, yani mavi tikli kullanıcılar için özel bir akış hazırlıyor

İnstagram, Meta Onaylı kullanıcıların gönderileri için özel bir akış daha hazırlıyor. Bu yeni akış, uygulamadaki Takip Edilenler ve Favoriler akış seçeneklerinin altında görünecek.

İnstagram, mavi tikli kullanıcılar için özel bir akış hazırlıyor

Tersine mühendislik çalışmaları yapan sızıntı kaynağı Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, sosyal medya platformu Instagram, yalnızca Meta Onaylı kullanıcıların gönderilerini gösterecek yeni bir akış üzerinde çalışıyor. Ekran görüntüsüne göre, yeni Meta Onaylı akış seçeneği, uygulamadaki Takip Edilenler ve Favoriler akış seçeneklerinin altında görünecek.

Şu anda Instagram, kullanıcıların takip ettikleri kullanıcılardan ve içerik oluşturuculardan gelen fotoğraf, video ve Reels akışlarını görmelerine izin veriyor. Ayrıca, yalnızca favori olarak işaretlenen hesaplardan gelen içeriği görüntüleyen özel bir akış seçeneği de bulunuyor.

Artık X’e dönüşen eski Twitter’ın izinden giden Meta, Facebook ve Instagram için Meta Onaylı (Verified) adlı kendi kullanıcı doğrulama programını bir süre önce sundu. Kullanıcılar, web’den abone olduklarında ayda 11,99 ABD doları ve uygulamadan ayda 14,99 ABD doları ödeyerek profillerinde mavi bir onay işareti alabiliyor.

Onaylı kullanıcılar, Hikayeler ve Reels için bazı özel çıkartmalar gibi ek avantajlar kazanıyor. Ayrıca, özel teknik destek ve en sevdikleri içerik oluşturuculara sevgilerini göstermek ve destek olmak için ayda 100 Yıldız alıyorlar. Ancak, her iki uygulamada da mavi tik ve diğer avantajlara sahip olmak isteyen kullanıcıların Facebook ve Instagram’da ayrı abonelikler almaları gerekiyor.

Meta’nın web sitesinde belirtildiği üzere “Meta Onaylı’yı hem Instagram’da hem de Facebook’ta kullanmak için her uygulamaya ayrı ayrı abone olmalısınız. Ancak şu anda Instagram'da abone olursanız onaylı rozetiniz Threads’te da görünecek ve Facebook’ta abone olursanız onaylı rozetiniz Messenger’da da görünecek.

Meta Onaylı akışın Instagram uygulamasına ne zaman geleceğine (veya gelip gelmeyeceğine) dair henüz açıklanmış bir zaman çizelgesi bulunmuyor. Ayrıca, bir kullanıcının takip ettiği onaylı hesaplardan mı yoksa tüm onaylı hesaplardan mı içerik göreceği de henüz belli değil.