Instagram ya da YouTube fark etmez: İşte tüm sitelerden video indirmenin en kolay yolu

Belirli web sitelerinden video indirmek için internette birçok alternatif olsa da bunların çoğu reklamlarla dolu ve kullanıcıyı takip ediyor. İşte bu sorunu çözmek için bedava bir alternatif sunuyoruz: Cobalt.tools...

Instagram ya da YouTube fark etmez: İşte tüm sitelerden video indirmenin en kolay yolu

Video projeleri üzerinde çalışan herkesin zaman zaman YouTube, TikTok, Instagram ve benzeri sitelerden video indirmesi gerekebiliyor. Sorun şu ki, bu tür siteler genellikle bir indirme butonu sunmuyor ve sizi üçüncü taraf bir uygulamaya yönlendiriyor. Bu da başka bir sorunu beraberinde getiriyor: Bu üçüncü taraf araçlar genellikle reklamlarla dolu, genellikle dolandırıcı gibi görünüyor ve pek çok farklı platform için pek çok farklı uygulama kullanmanız gerekebiliyor.

Ancak Cobalt.tools öyle değil. Tek bir kişi tarafından oluşturulan bu hizmet tamamen açık kaynaklı ve hiçbir reklam ve izleyici içermiyor. Kullanımı da oldukça basit; indirmek istediğiniz medyanın URL'sini kopyalayıp siteye yapıştırmanız yeterli oluyor. "Enter" tuşuna bastıktan sonraysa indirme işleminiz başlıyor.

Video indirmek için çoğu kullanıcının başka bir şey bilmesine gerek yok, ancak gerçekten istemeniz halinde kullanabileceğiniz birkaç özellik bulunuyor: Videonun çözünürlüğünü seçebilir, sinir bozucu TikTok filigranını kapatabilir ve Twitter'dan video dosyası yerine gerçek .gif dosyalarını indirebilirsiniz. İsterseniz URL yerine videonun adını kullanarak asıl dosya adını da özelleştirebilirsiniz.

Github'daki proje sayfasına göre site Bilibili, Instagram, OK Video, Pinterest, Reddit, Rutube, Soundcloud, Streamable, Tiktok, Tumblr, Twitch (klipler), X, Vimeo, Vine, VK ve YouTube'dan video ve ses dosyalarını indirmeye destek veriyor.