Intel Akıllı Gözlükten Vazgeçiyor

Intel, akıllı gözlük işinden çekildiğini açıkladı. Peki, şirket neden böyle bir karar aldı?

Intel akıllı gözlükten caydı!

Akıllı gözlük piyasası her ne kadar çok ilgi çekici olsa da, çok yaygın şekilde yatırım almıyor. En azından şimdilik. Bu alanda iş yapan belli başlı şirketler var, onların da başını HTC, Sony, Oculus ve Microsoft çekiyor. Ancak bu şirketlerin ortaya koyduğu ürünler, akıllı gözlükten ziyade sanal gerçeklik noktasına hizmet ediyor. Fakat Intel'in daha önce ortaya çıkarttığı Vaunt adındaki gözlüğü, gerçek anlamda gözlük görünümünde olması ve akıllı özellikler içermesiyle, Google Glass'tan sonra belki de en gözlük gibi görünen teknolojik cihazlardan biri olma yolunda ilerliyordu. Ta ki bugüne dek. Zira Intel, projeyi iptal etti.

The Information'ın kaynağına göre, Intel işi Vaunt akıllı gözlüğü ile sınırlı tutmamış, Vaunt dahil tüm giyilebilir cihazlar için kapatma kararı almış. Evet, şirket, tüm giyilebilir cihazlar için sorumlu grubunu kapatıyor. Intel'in bunu yapmasının sebebi ise yatırım eksikliği. Şirket, "pazar dinamikleri" nedeniyle yatırım eksikliğine işaret eden bir açıklamada bulunarak, bu sebeple giyilebilir cihaz alanını kapattığını söyledi.

Intel'in daha önceden de buna yönelik işaretler verdiğini hatırlıyoruz. Zira Bloomberg daha önce Intel'in 200 çalışanı ve 350 milyon değerindeki bu bölümünün çoğunluk hissesini satmak istemişti.

Okuyucu Yorumları