Intel'in Beklenen Kripto Madencilik Çipi Bonanza Madeni'nden Yeni Detaylar

Intel'in yeni kripto para çipi ile kripto para dünyasını enerji tasarrufu ile tanıştırması bekleniyor.

Bonanza Madeni'nden yeni detaylar!

Intel, kripto para madenciliği yapmak üzere özel bir çip tasarımı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Kod adının "Bonanza Madeni" olduğunu bildiğimiz bu özel kripto para madenciliği çipi ile Intel, kripto para dünyasına sağlam bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirketin ilk müşterilerinden birinin ise Jack Dorsey olması bekleniyor.

Intel'in "Bonanza Madeni" çipi hakkında gelen yeni bilgiler, sürdürülebilirlik planları doğrultusunda bu yeni çipin en yüksek enerji verimliliğine sahip bilgi işlem teknolojisi ile geliştirilecek olmasına dayanıyor.

Intel'in kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri, konuyla ilgili bir duyuruda bulunarak, "Yaptığımız devre yeniliklerimizin SHA-256 tabanlı madencilik için ana akım GPU'lardan watt başına 1000 kat daha iyi performansa sahip bir blok zinciri hızlandırıcı sunmasını bekliyoruz," derken, yeni çip hakkında daha fazla bilginin 20 Şubat'ta düzenlenecek Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı'nda sunulacağını söylüyor. Ardından da Intel'in bu yıl içinde bahsi geçen çipi piyasaya sürmesi bekleniyor.

ABD'li milletvekilleri, kripto madenciliği ile ilişkili artan enerji tüketiminin nasıl üstesinden gelineceğini tartışıyor ve hatta Bitcoin şirketlerinden ne kadar enerji tükettiklerini açıklamalarını isteyerek konuyu Kongre'de bile gündeme getiriyorlar. Buna ilişkin olarak Intel'in bu hamlesi, özellikle son dönemde kripto para madenciliğinin çok yüksek enerji tüketmesi sebebiyle hassas bir konu olan çevresel etkiyi dizginleyeceğinden önemli görülüyor.

Okuyucu Yorumları