Intel'in 5G Modemi 6Gbps Hızla Geliyor

Intel'in 5G modemi 6Gbps indirme hızıyla birlikte geliyor. Peki, çıkış tarihi ne zaman?

Intel 5G modemini duyurdu!

Intel, 5G yolunda önemli bir duyuruyu paylaştı. XMM 8160 5G modemini duyuran Intel, böylece akıllı telefonlarda 5G'nin yolunu açmaya hazırlanıyor. Kısa bir süre önce 5G ile ilgili olarak Apple ile adı geçen Intel, görünüşe göre 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 5G'de bu yeni modemini kullanacak.

Intel'in 5G Modemi 6Gbps Hızla Geliyor

Intel XMM 8160, 6Gbps'a kadar veri indirme desteği sunuyor. 5G NR için hem mmWave hem sub-6 standartlarını destekleyen Intel XMM 8160, elbette 4G LTE, 3G ve 2G gibi eski standartlara da geri uyumluluk gösteriyor. Yani bu modemi kullanan akıllı telefonlarda 5G bağlantıdan yararlanamıyor olsanız bile, 4G veya 3G gibi selef bağlantı standartlarından faydalanabileceksiniz. Benzer durum şu an kullandığımız 4G LTE için de geçerli bildiğiniz gibi.

2019'a girerken 5G NR hakkında daha çok fazla haber duyacağız. Çok geçmeden de bu yeni bağlantı şeklinden faydalanmaya başlayacağız. Elbette 5G'nin kapılarının açılmasıyla beraber hayatımıza yalnızca akıllı telefonlarda daha yüksek indirme ve yükleme hızları değil, nesnelerin internetinden tutun da otonom teknolojisinin gelişimine kadar çok fazla alanda yeni gelişmeler girecek. Peki, başlı başına 5G nedir, neleri bilmeniz gerekiyor? 5G hakkında tüm bilinenleri de buradaki makalemizde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları